Stiri

249

La Cluj se va deschide singurul abator de iepuri din România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un antreprenor bucureștean va inaugura, luna viitoare, în apropiere de Cluj-Napoca, un abator pentru sacrificarea iepurilor, unde vor lucra 20 de angajați. Abatorul de iepuri va fi singurul din România, animalele fiind sacrificate în prezent în gospodării, în cazul celor pentru consum propriu, sau în abatoarele din alte țări UE, în cazul celor exportați. „Suntem în faza finală, pe ultima sută de metri. În luna mai vom deschide un abator de iepuri lângă Cluj, deocamdată singurul din ţară. Abatorul urmează să fie inaugurat în luna mai. Capacitatea de sacrificare şi prelucrare a unităţii va fi de 800-1.000 de capete pe zi. Ca încadrare, pentru început va fi o unitate de dimensiuni mici, dar avem în vedere să ne extindem”, a declarat, în exclusivitate antreprenorul Cornel Maghiaru, pentru agrointel.ro.  Iepurii care vor fi sacrificați la viitorul abator vor proveni de la micii crescători din ţară, dar și de la fermele din țările vecine, precum Ungaria sau Republica Moldova. Potrivit lui Cornel Maghiaru, în România sunt doar trei crescători de iepuri cu ferme mai mari,  restul fiind mici crescători. Iepurii de la ferma tradiţională se vând în viu cu 17 lei/kg şi cu 30 lei/kg în carcasă, la calitate premium. În supermarket, carcasele de iepuri provenite din import,  din Ungaria şi Cehia, se vând cu 46 lei/kg, calitatea a III-a. Carcasele de calitatea a III a au sub două kilograme, la calitatea a II -a- greutatea este de 2-3 kilograme. Carcasele calitatea premium au peste 3 kg. (Mai multe, pe www. agrointel.ro. )

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2