Repere

223

La București a avut loc Adunarea Generală APRIL

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Joi, 7 aprilie, la București, a avut loc Adunarea Generală a APRIL-Asociația Patronală Română din Industria Laptelui, eveniment care a opurtat motto-ul ”Viitorul se construiește doar împreună”.

La întâlnirea anuală a profesioniștilor din Industria de procesare a laptelui, condusă de domnul Dorin Cojocaru-Președinte, și la care au participat 45 de reprezentanți ai unui număr de 31 de companii, la care s-au adăugat încă cinci firme din domeniile adiacente sectorului, au fost prezenți, ca invitați de onoare, domnii Adrian Chesnoiu-Ministru al Agriculturii, Horia Constantinescu-Președinte al ANPC și Paul Anghel-Director General al ANPC.

În cadrul întâlnirii anuale au fost discutate soluțiile pentru sprijinirea procesatorilor de lapte, în contextul dificultăților generate în acest sector de creșterea costurilor pentru energia electrică, gaze naturale și inputuri.

Ministrul Adrian Chesnoiu a prezentat măsurile cuprinse în programele derulate de Ministerul Agriculturii privind susținerea crescătorilor de vaci de lapte, ameliorarea raselor de animale și creșterea randamentului efectivelor de animale, precum și pachetele de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură AgroIMM Invest și Rural Invest.

De asemenea, au fost prezentate principalele linii ale programului de sprijin pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de procesare, act normativ aflat în elaborare la nivelul MADR.

”Cele mai bune soluții pentru dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare sunt cele care vin în urma colaborării și parteneriatului dintre minister și cei care contribuie la producția și asigurarea produselor agro-alimentare pe piață. Țin foarte mult să păstrăm un dialog constant cu toate sectoarele pentru a ne asigura că împreună venim cu cele mai potrivite măsuri pentru dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare”, a declarat Adrian Chesnoiu

Cu această ocazie, reprezentanții APRIL au prezentat o serie de inițiative pentru susținerea sectorului procesării laptelui, precum organizarea unei burse spot a laptelui și înființarea primului trader român de lapte.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2