Stiri

134

Kaufland România a finanțat un studiu despre discriminare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Kaufland România a finanțat un studiu despre discriminare

Studiul „Intersecționalitatea între concept și practică. Cum este înțeles și implementat conceptul de intersecționalitate în rândul organizațiilor neguvernamentale românești” a fost realizat în cadrul programului În Stare de Bine, susținut financiar de Kaufland România și dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), în perioada ianuarie – mai 2024.

Autoarele cercetării sunt Claudia Petrescu (cercetător științific la Institutul de Cercetare a Calității Vieții) și Emanuela Ignățoiu-Sora (cadru didactic asociat la Facultatea de Științe Politice a Universității din București).

Cercetarea a inclus componente cantitative și calitative:

sondaj în rândul populației generale; sondaj în rândul angajaților, membrilor și voluntarilor din ONG-uri; interviuri în profunzime și atelier de învățare participativă cu membri ai ONG-urilor; analiza de documente și analiza secundară de date.

Sondajul în rândul populației a fost realizat prin metoda CAWI, pe un eșantion aleatoriu de 400 de respondenți.

Rezultatele studiului pot fi generalizate la populația generală a României cu acces la internet cu o marjă de eroare de +4,9%, la un nivel de încredere de 95%. Studiul integrează și date din Barometrul Membrilor, Angajaților și Voluntarilor din Sectorul ONG, dat publicității la începutul acestui an.

În 2023, programul finanțat de Kaufland România a susținut, în premieră, inițiative care au integrat conceptul de intersecționalitate.

Au fost finanțate proiecte care au avut în vedere în mod special acele grupuri și comunități vulnerabile afectate de mai mulți factori defavorizanți ce acționează simultan – de la discriminarea pe criterii etnice, de gen, de vârstă sau de orientare sexuală la statutul socio-economic precar și/sau mediul de rezidență.

Toate aceste aspecte particulare se „intersectează” (de unde și termenul de „intersecționalitate”) și complică situația beneficiarilor, necesitând abordări integrate, pe mai multe dimensiuni.

În Stare de Bine este un program de finanțare care oferă anual granturi nerambursabile de 1 milion de euro către organizații neguvernamentale. Prin realizarea acestei cercetări, În Stare de Bine își extinde aria de impact în societate și își consolidează poziția ca fiind cel mai important program de finanțare din fonduri private. (Foto: Kaufland) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2