Stiri

225

Kantar: Comerțul online cu alimente a crescut cu 15,8 %

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comerțul electronic a fost canalul cu cea mai rapidă creștere pe piața globală de produse alimentare anul trecut, crescând cu 15,8% pe fondul unei creșteri de 45,9% anul trecut, au descoperit noi date de la Kantar.

E-Commerce alimentar, în creștere generală

Comerțul electronic reprezintă acum 7,2% din vânzările de produse alimentare, comparativ cu 6,3% în 2020 și 4,8% în 2019, arată raportul Kantar Winning Omnichannel.

Creșterea a fost mai redusă în alte canale, cu Convenience cu 2,6% anul trecut (reprezentând 3,6% din totalul alimentelor), discounterii cu 2,3% (10,1% din totalul alimentelor), iar hipermarketurile/supermarketurile crescând cu 0,1% (51,4% din totalul alimentelor). ).

În general, sectorul alimentar global a crescut cu 2,1% anul trecut, ceea ce a fost în concordanță cu creșterea medie de 2% înregistrată în ultimii cinci ani. Din cauza pandemiei, anul 2020 a fost o anomalie, creșterea globală a FMCG a crescut cu 10,6%.

„Reflectând performanța sectorului anterior în raport, fiecare canal a înregistrat o încetinire a creșterii în 2021 față de 2020”, a spus Kantar în raportul său.

„Cu toate acestea, încetinirea oricărui alt canal a fost semnificativ mai mare decât cea a comerțului electronic. Acest lucru a însemnat că numai online a înregistrat o creștere semnificativă a cotei de +0,9% și acum valorează 7,2% din piața globală de FMCG.

Europa de Est, peste Europa de Vest

Cu toate acestea, creșterea a variat de la o regiune la alta, vânzările valorice FMCG scăzând de fapt cu 0,2% în Europa de Vest anul trecut, după o creștere de 11,6% în 2020.

America Latină a fost principalul motor de creștere anul trecut, potrivit Kantar, cu un câștig de 9,2% (urmând față de creșterea de 16,4% din anul precedent), cu Orientul Mijlociu și Africa (+4,3%), Europa de Est (+3,0%), SUA (+2,7%) și Asia (+1,8%) înregistrând, de asemenea, creșteri în 2021.

Acolo unde măsurile de izolare au persistat, cum ar fi în țări precum Brazilia, vânzările de FMCG au fost mai mari, arată datele Kantar, în timp ce inflația crescută în America Latină a jucat, de asemenea, un rol în creșterea vânzărilor în regiune.

Segment cu segment

Privind segmentele individuale de produse alimentare, sectorul băuturilor s-a descurcat puțin mai bine decât cel alimentar în 2021, Total Beverages a crescut cu 2,9% (față de o creștere de 11,3% în 2020) și Total Food cu 2,5% (cu o creștere de 12,2% în anul precedent).

Cu toate acestea, în timp ce sectorul băuturilor a fost stimulat de subsegmente precum băuturile răcoritoare carbogazoase, vinul și șampania au depășit această tendință, trecând de la o creștere cu două cifre în 2020 la un declin în 2021.

Dintre principalele macrocategorii de produse alimentare, Total Home Care (+1,1%) și Total Health & Beauty (+0,7%) au înregistrat cea mai lentă creștere anul trecut, potrivit datelor Kantar.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2