Stiri

146

Jurconi: Sectorul cărnii de porc își revine

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Sectorul cărnii de porc este în curs de extindere în România, la fel ca numărul celor care investesc în ferme de creșterea porcilor. Dacă în 2002, situația era dezastruoasă și România ajunsese să producă doar 800.000 de porci pe an, astazi piața dă semne de viață și producția națională a urcat la aproape 3 milioane de capete.

”Este o piață care și-a regăsit suflul de câțiva ani încoace. Funcționează măsuri de sprijin pentru sector, efectivele au crescut constant. Este o măsură de compensare a unor cheltuieli, se numește măsura de bunăstare care încurajează fermierii să alinieze producția de porci la specificațiile și cerințele consumatorilor europenei.

Avem undeva la 3 milioane de porci produși pe an, importăm cam 1,5 milioane de purcei. Sunt cifre uriașe față de acum câțiva ani de zile, când sectorul suferise un mare recul. Avem o piață potențială ce poate fi interesantă pentru eventualii investitori”, a declarat Alex Jurconi, președintele Federației Naționale Pro Agro, invitat în emisiunea ”Cultivat în România” de sâmbăta trecută. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2