Stiri

147

JBS își consolidează prezența în Australia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

JBS își consolidează prezența în Australia, prin cumpararea procesatorului australian de ham si bacon Primo Smallgoods Group pentru 1,25 miliarde dolari, prin intermediul JBS Australia, informeaza Globalmeatnews.

JBS a declarat ca a incheiat un acord definitiv pentru a achiziționa 100% din capitalul social al Primo Group, "cel mai mare producător de ham, bacon și bunuri mici de consum, din Australia". Wesley Batista, CEO JBS la nivel mondial, a declarat: "Aceasta achizitie este puternic aliniata cu strategia noastra globala de a ne extinde prezența în categoria de produse cu valoare adăugată și branduri bine-cunoscute. Primo Group este lider în acest segment, cu branduri puternice, și reprezintă o oportunitate remarcabilă de a ne extinde afacerea în Australia, având în vedere creșterea anuală a consumului de produse preparate și perspectivele de creștere a exporturilor de produse de larg consum din portofoliul Primo Group . " JBS au spus că anticipează venituri anuale elementare de aproximativ 1,6 miliarde dolari australieni și EBITDA de 150 de milioane de dolari australieni, ca urmare a tranzacției.  

Peste 4.000 de angajați

Primo Group a fost înființată în 1985, și are un portofoliu de branduri, inclusiv Primo Smallgoods, Hans, Beehive, Hunter Valley Quality Meats si Primo Quality Meats. In prezent are peste 4.000 de oameni angajati si opereaza cinci fabrici de producție, șapte centre de distribuție și 30 de magazine de retail. Achiziția este supusă aprobării autorităților de reglementare australiene. Primo Smallgoods a fost fondat in 1985, cu aprox. 38 de angajati, operand facilitati de procesare in Homebush, Sydney.   In 1991 compania s-a extins in Queenslans, odata cu achizitionarea Gold Cob Smallgoods (acum Primo Smallgoods). Aceasta fabrica a fost in principal localizata pentru Primo Queensland. A fost initial sustinuta printr-un centru de depozitare la Acacia Ridge si un depozit mai mic in Cairns.   JBS este lider global in procesarea de carne de vita, oaie si pasare si este deasemenea puternic implicat in productia de carne de porc. Cu aprox. 20000 de angajati la nivel global, compania are 340 de unitati de productie si afaceri cu diferite alimente, piele, biodisel, colagen, ambalaje din metal si produse de curatenie. (Foto: Associated Press)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2