Stiri

213

JBS, din Brazilia, record la exportul de carne de vită

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Gigantul brazilian al cărnii JBS SA a câștigat 1,31 miliarde de dolari (240 de milioane de euro) în ultimul trimestru al anului 2021, depășind așteptările analiștilor cu privire la vânzările către China, destinația a mai mult de un sfert din totalul exporturilor companiei anul trecut.

Venit uriaș

În al patrulea trimestru, JBS a înregistrat un venit net consolidat de 97,2 miliarde de reale (17,9 miliarde de euro), o creștere cu 27,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu o creștere în toate unitățile de afaceri.

În 2021, venitul net a atins un record de 350,7 miliarde de reale (64,6 miliarde de euro), a spus compania, invocând o performanță bună a afacerilor sale din SUA din carne de vită și porc și rezistența operațiunilor sale de pasăre de acolo.

Performanța divizională

La Pilgrim's Pride, pe care o deține JBS, conducerea s-a confruntat cu „o piață provocatoare și volatilă din cauza costurilor în creștere, a perturbării lanțului de aprovizionare, a penuriei de forță de muncă și a [efectelor] pandemiei COVID-19”.

Pe piața sa de origine, divizia JBS Brasil a înregistrat o creștere a veniturilor cu 5,1% față de același trimestru al anului trecut, în ciuda unei scăderi de 3% a bovinelor prelucrate din cauza penuriei de animale pentru sacrificare și a suspendării temporare a exporturilor braziliene de carne de vită către China între începutul lunii septembrie și mijlocul lunii decembrie.

Export mare și spre Statele Unite

În Statele Unite, unde JBS realizează cea mai mare parte a veniturilor totale, cererea de carne de vită a rămas peste capacitatea de aprovizionare, beneficiind de afacerile sale interne și de export.

În special, cererea Asiei de carne de vită din SUA a rămas atât de puternică anul trecut, încât volumul total al exporturilor de carne de vită din SUA pe continent a depășit volumele exportate cu peste 16% față de 2020, a spus JBS.

„Cel mai important rămâne China, care și-a crescut cota lună după lună și a devenit deja a treia cea mai mare destinație pentru exporturile americane ale acestei proteine”, a spus JBS.

Compania a înregistrat, de asemenea, câștiguri ajustate înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare, o măsură a venitului din exploatare cunoscută sub denumirea de EBITDA, a fost de 13,15 miliarde de reali (2,4 miliarde de euro) în perioada respectivă, comparativ cu o prognoză mediană de 10,2 miliarde de reale (1,9 miliarde de euro).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2