Stiri

216

JBS, cel mai mare procesator de carne din lume, sub atacul cibernetic al haker-ilor ruși

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Operațiunile JBS din America de Nord și Australia au fost afectate de ceea ce compania a numit „un atac organizat de securitate cibernetică”. Afacerea ambalatorului de carne din Australia și-a văzut închiderea operațiunilor, în timp ce producția a fost afectată de site-urile din SUA.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că JBS a spus guvernului SUA că cererea de răscumpărare „a venit de la o organizație criminală cu sediul probabil în Rusia”.

Mai târziu, într-o depunere la bursa braziliană, JBS a declarat că unitățile sale americane JBS USA și Pilgrim’s au spus că au făcut „progrese semnificative în soluționarea atacului cibernetic care a afectat operațiunile companiei din America de Nord și Australia”.

„În SUA astăzi, JBS USA și Pilgrim’s au reușit să livreze produse de la aproape toate facilitățile sale pentru a furniza clienților. De asemenea, compania continuă să facă progrese în reluarea operațiunilor uzinei în SUA și Australia. Mai multe dintre fabricile de carne de porc și păsări de curte ale companiei erau operaționale astăzi, iar fabrica sa de carne de vită din Canada a reluat producția ", a adăugat compania.

„Sistemele revin online și JBS USA nu economisește resurse pentru a combate această amenințare. Având în vedere progresele realizate de profesioniștii IT și de echipele de plante în ultimele 24 de ore, marea majoritate a plantelor de carne de vită, porc, păsări de curte și produse alimentare preparate vor fi operaționale mâine. ”

JBS a adăugat: „Operațiunile din Mexic și Marea Britanie nu au fost afectate și își desfășoară activitatea normal.”

Printre fabricile afectate în SUA se află instalația de procesare a JBS din Greeley, Colorado. Ieri, Uniunea Internațională a Muncitorilor și Alimentației Comerciale Unite 7 Local a declarat pentru Just Food că două schimburi la fabrică au fost anulate „din cauza atacului cibernetic”.

Mai devreme în această dimineață, sindicatul a declarat că uzina Greeley avea una dintre schimbările sale „programată pentru o zi obișnuită de producție” astăzi.

JBS se descrie ca „cel mai mare producător de proteine ​​din lume”. Compania prelucrează carne de vită, porc, miel și pui, precum și o prezență pe piața în creștere a alternativelor de carne.

La fel ca și în America de Nord și Australia, JBS are operațiuni în mai multe țări din America Latină și Europa.

În 2020, JBS a generat venituri nete de 270 miliarde BRL (52,44 miliarde USD), în creștere cu 32,1% față de un an mai devreme. Cheltuielile fiscale mai mari au contribuit la scăderea venitului net de 24,2%, până la 4,6 miliarde BRL.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2