Stiri

153

Japonia dorește creșterea vânzărilor de carne Wagyu în Europa

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După eliminarea de către UE a interdicției asupra importurilor de carne de vită japoneză, țara asiatică se pregătește în vederea creșterii vânzărilor de carne către Europa, precum și pentru obținerea aprobării UE pentru mai multe ferme japoneze care să poată exporta pe piața europeană. Consilierul Asociației Crescătorilor de Animale din Japonia, Toshiaki Masuda a declarat la Sial Paris pentru GlobalMeatNews.com că trei ferme au fost deja certificate pentru a produce și exporta specialitatea japoneză de carne Wagyu în Europa (tip de carne din care fac parte renumitele specialități de carne Kobe, Mishima, Matsusaka, Ōmi și Sanda), și, de asemenea, mai multe ferme sunt în curs de a primi avizul. “Avem nevoie să primim avizul de export pentru mai multe ferme - UE are o listă a fermelor japoneze și noi am bifat anumite ferme care nu se califică. Criteriile lor (UE) sunt diferite de ale noastre, așa că nu este ușor să exportăm în UE,” declara Masuda. Acesta explica că Asociația Crescătorilor de Animale din Japonia ar dori să dubleze numărul de ferme avizate pentru producerea de carne Wagyu pentru piața europeană. În prezent, Itoham Foods Inc, JA Zen-Noh și Starzen International Co, toate cu sediul în Tokyo, au primit undă verde din partea UE. GlobalMeatNews a aflat că S Foods Inc din Hyogo, NH Foods din Tokyo, și Meat-Companion Co, de asemenea, din Tokyo, se află în prezent în procesul de obținere a aprobării. Carnea Wagyu este destinată vânzării în restaurantele de lux, precum și în departamentele de specialitate ale magazinelor și măcelăriilor de lux. Masuda a explicat de ce crede că Wagyu este atât de specială: ”Are o textură foarte fină, marmorată, cu grăsimea răspândită uniform care se topește la aproximativ temperatura corpului; într-adevăr se simte că se topește în gură. Aroma sa este foarte diferită și este bogată în acizi grași nesaturați, așa că este foarte sănătoasă”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2