Stiri

218

Întâlnire consultativă între conducerea ANPC și AMRCR

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum se arată într-un comunicat, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din Romania (AMRCR) au avut o întâlnire în care cele două structuri și-au propus să stabilească reperele cele mai importante care vor sta la baza colaborării dintre acestea în viitor, în acord cu obiectivele fiecăreia dintre entități.

Principalele teme abordate în cadrul discuției, conduse de Claudiu Dolot, Președintele ANPC, au fost cele referitoare la punerea unui accent sporit pe prevenție, în cazul posibilelor situațiii de încălcare a drepturilor consumatorilor de către operatorii economici din domeniu, precum și inițierea unui program comun educațional adresat tinerei generații.

Cele două organisme au decis să se utilizeze, ca instrument de bază pentru realizarea prevenției, consilierea operatorilor economici în ceea ce privește atât modificările legislative ocazionate de pandemie sau de armonizarea legislației naționale la cea europeană, cât și alinierea acestora la bunele practici în domeniu existente în Uniune.

Pentru a veni în sprijinul dezvoltării continue a domeniului protecției consumatorior, o prioritate la nivel european, ANPC și AMRCR au decis să contribuie la educația adolescenților, în mod deosebit, printr-un proiect educational menit să crească nivelul de conștientizare a tinerilor în raport cu drepturile pe care le au în calitate de consumatori. Biroul de presă

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2