Tehnologii

221

INS: Sacrificările de animale şi producţia de carne în luna februarie 2021

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna februarie 2021 faţă de luna ianuarie 2021, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale și păsări.

În comparaţie cu luna februarie 2020, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine și la ovine și caprine, iar la porcine și la păsări au scăzut.

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.

c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare. 

Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul deØ animale sau păsări sacrificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2