Stiri

148

INS: În 2013, un plus de 13 % la carnea de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Numărul porcilor sacrificaţi în 2013 a crescut cu 13%, comparativ cu anul 2012, artă statisticile realizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, potrivit INS, numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 13,4%, respectiv cu 5,4%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă s-a majorat cu 7,6%, respectiv cu 9,1% . Cu toate acestea, în luna decembrie a anului 2013, în România, s-au sacrificat mai puţin porci comparativ cu perioada similară a anului 2012. "Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 4,9%, respectiv cu 6,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 30,7% în totalul porcinelor sacrificate în luna decembrie. În unităţile industriale specializate numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 14,5%, respectiv cu 12,4%". (Biroul de Presa al INS)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2