Tehnologii

565

Inovații de reținut de la World Pork Expo

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cea de-a 35-a ediție a World Pork Expo a atras peste 10.000 de producători de carne de porc și profesioniști din industrie la Des Moines, IA, în Statele Unite. Chiar dacă piața e dificilă, inovațiile nu au lipsit, după cum notează PigProgress. Iată câteva exemple.

Aditiv pentru gropi de gunoi de grajd

Compania de adăpostire și echipamente pentru porci din SUA, PigTek, a prezentat Formula 542, un nou aditiv pentru utilizarea în gropile de gunoi de grajd. Acest lichid ajută la reducerea solidelor organice, precum și a mirosurilor de gunoi de grajd, fără a afecta nivelul de azot.

Produsul este realizat în combinație cu o companie externă. Formula este formulată științific pe baza unui amestec de enzime. O reducere de 90% a mirosurilor a fost observată în anotimpurile mai calde, în timp ce în anotimpurile mai reci, testele au arătat un rezultat de reducere de 80%.

Compania sfătuiește să dozeze 133 de litri (35 de galoane) pe unitate de 3,79 milioane de litri (1 milion de galoane).

Ventilator îmbunătățit

O altă companie de locuințe, AP, parte a AGCO Corporation, a prezentat cea mai nouă adăugare la linia sa de control al climatizării ventilatoarelor Commander. Cea mai nouă adăugare are o lățime de 24 de inchi (61 cm), care este mai mică decât frații existenți de 36 și 54 de inchi.

Potrivit companiei, dimensiunea mai mică a ventilatorului înseamnă că este mai eficient decât omologii săi. Controlul vitezei variabile este posibil cu ventilatorul de 24 de inchi și poate fi folosit cu și fără con. Ventilatorul poate fi acționat cu o aplicație pentru telefonul inteligent.

Antibiotice în sticle de plastic

O inovație câștigătoare a premiului a fost prezentată de compania de sănătate animală Norbrook. Noua sa soluție injectabilă Tulieve se bazează pe injecție de tulatromicină – un antibiotic macrolid semisintetic – și poate fi utilizată pentru a trata bolile respiratorii porcine.

Inovația se învârte și în jurul siguranței lucrătorilor, deoarece produsul vine în sticle de plastic în loc de sticlă. În acest fel, se pot preveni rănile cauzate de sticlă spartă, în plus, se reduce riscul de pierdere a produsului. Produsul vine în 4 dimensiuni de sticle, cea mai mare fiind de 1 litru.

Substanță liniștitoare

O inovație neobișnuită a fost adusă la World Pork Expo de către Fera, o companie de diagnosticare și produse biologice cu sediul în Texas, SUA. Produsul lor, FerAppease, a fost comercializat sub denumirea de „Maternal Swine Appeasing Substance”, o substanță naturală care este secretată în mod normal de scroafe pentru a-și mângâia purceii.

Produsul poate fi aplicat pe frunțile și nasul de porc. Când este inspirat, compusul face animalele mai docile. Cu alte cuvinte, dacă acest produs ajută la reducerea stresului și agresiunii în timpul vieții unui porc, utilizarea lui se traduce printr-o eficiență mai bună a furajului și un câștig mediu zilnic mai mare.

Covorașe de încălzire care indică temperatura

Osborne Industries din Kansas a lansat o inovație inteligentă pentru cei mai tineri purcei – pentru a-i menține confortabil, covorașele de încălzire trebuie să fie calde. Producătorii merg în mod normal prin hambar din când în când pentru a verifica manual temperatura podelei.

Cele mai recente ediții ale covorașelor de încălzire Stanfield ale companiei vin cu un panou indicator care se aprinde în verde când este fierbinte, ceea ce permite o scanare rapidă fără a fi nevoie să se aplece. În cazul în care nu funcționează corect, indicatorul va rămâne negru.

Amestecul de hrană pentru susținerea scroafelor

Compania de nutriție animală Alltech a folosit World Pork Expo ca platformă pentru a lansa noul său produs de nutriție pentru scroafe, Triad, care are ca scop sprijinirea nașterii, reducerea incidenței porcilor născuți morți și creșterea numărului de porci înțărcați per scroafă.

Potrivit companiei, abordarea ar duce la o reducere de până la 0,3 porci născuți morți/așternut. În mărimea pansamentului superior, produsul vine într-un produs înainte de fătare de 3 până la 5 zile. De asemenea, vine într-o dimensiune de pachet în care poate fi amestecat în diete de tranziție.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2