84

Inova: SEVENx crește termenul de valabilitate al laptelui până la un an

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Două companii s-au unit pentru a crea un produs care se vrea a reduce conținutul de lapte la 14% din greutatea sa inițială - ceea ce îl face mult mai ușor de transportat în întreaga lume, informează Dairy Reporter.

  Astfel, Dairyvative Technologies și compania Cornelius, au realizat tehnologia SEVENx, care concentra și va reconstitui conținutul de lapte într-un produs final fără lactoză având o șeptime din greutatea sa inițială. Laptele procesat cu această tehnologie rămâne la raft stabil, fără refrigerare,  până la un an, păstrând în același timp intacte proteinele ​​din lapte, susțin reprezentanții companiilor. Dr. Charles Sizer, fondator si CEO al Dairyvative Technologies, un dezvoltator de tehnologii de procesare a laptelui, a declarat că el crede că aceasta este prima tehnologie de acest gen.   Procesul este ecologic, a spus el, având scopul de a ajuta la reducerea amprentei de carbon cu aproximativ 30% și reducând-o la un singur kilogram (kg) de dioxid de carbon per litru de lapte. "Exista o multime de avantaje la această tehnologie", a spus Sizer. "Unul dintre avantaje este că nu veți transporta o cantitate mare de apă în toată țara. Este totodată posibil să transportați laptele în întreaga lume fără a fi nevoie de refrigerare."   Sizer a declarat că sunt în măsură să producă acest lapte fără lactoză printr-un enzimă lactată care converteste lactoza în două zaharuri simple, astfel îndepărtând o mare parte a apei din produsul final. "Am împărțit molecula de apă lactoză în două părți care reduc activitatea apei cu aproximativ 50%", a spus Sizer. "Ceea ce facem defapt este să concentrăm și să controlăm activitatea apei din lapte. Noi reducem cantitatea de apă acolo unde bacteriile se pot dezvolta până la punctul în care bacteriile nu sunt în măsură să apară. "  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2