Stiri

147

Inova: Afumarea cărnii în câmp electrostatic

autor

MeetMilk.ro

distribuie

O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ şi unul pasiv, informează MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafaţa produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte şi după afumare cu radiaţii infraroşii. Aceasta permite scurtarea semnificativă a procesului tehnologic, însă are neajunsul costulurilor ridicate ale instalaţiei. Una dintre cele mai mari probleme cu care industria cărnii s-a confruntat de-a lungul timpului au fost microorganismele, respectiv inhibarea şi distrugerea acestora. Metodele clasice prevăd utilizarea tratamentelor termice, a sărării şi afumării ori a aditivilor alimentari, însă în ultimii ani s-au pus lapunct metode noi, moderne care permiot nu numai creşterea conservabilităţii produsului alimentar, ci şi eficientizarea procesului sub aspect economic.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2