Ferma

807

Influența cerealelor bogate în metionină asupra creșterii păsărilor în sistem ecologic

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează PoultryWorld, un studiu comun din mediul academic și guvernamental din SUA va duce la introducerea de noi hibrizi comerciali de porumb de câmp cu niveluri ridicate de aminoacid, metionină.

Supliment pentru păsări în aer liber și organice

Avansul este văzut ca o veste binevenită pentru producătorii de păsări ecologice ale căror păsări necesită formulări dietetice ale aminoacidului pentru a asigura o creștere optimă, sănătate și producție atât de carne, cât și de ouă.

Metionina este unul dintre cei 9 aminoacizi esențiali și unul dintre doar 2 care conțin sulf. Ajută la demararea sintezei proteinelor și este o componentă importantă a multor țesuturi, inclusiv oase, mușchi, ligamente, organe, piele și pene. De asemenea, metionina susține funcții importante ale sistemului metabolic, digestiv și imunitar.

Păsările de crescătorie pot dobândi în mod natural metionină din consumul de viermi și alte insecte, dar suplimentarea dietei lor cu metionină în furajele pe bază de porumb este considerată necesară pentru a se asigura că păsările primesc cantități adecvate de aminoacid.

În prezent, producătorii ecologici din SUA au fost nevoiți să caute o scutire de reglementare federală care să permită utilizarea a 2 lire de metionină sintetică pe tonă de hrană pentru pui și 3 lire pe tonă pentru curcani, rațe și alte tipuri de păsări.

Dar acest proiect, printre alte cercetări, caută să găsească alternative naturale al căror cost și disponibilitate promit să înlocuiască nevoia de metionină sintetică.

Suplimentare prin porumb

Porumbul este un ingredient major în rațiile de furaje actuale, dar hibrizii cultivați comercial conțin foarte puțină metionină. Dar oamenii de știință au descoperit că există surse de variabilitate pentru trăsătură în colecțiile de germoplasmă care pot fi tachinate cu instrumentele potrivite.

Paul Scott, genetician de plante al Serviciului de Cercetare Agricolă, și colegii lor au căutat să combine utilizarea a două tehnologii convenționale de ameliorare a plantelor - inducția haploidă dublată și selecția recurentă - deoarece soiurile de culturi transgenice nu sunt permise în producția ecologică.

Folosind aceste metode, și așa cum este raportat în Crop Science, au dezvoltat 16 linii de porumb consangvinizat ale căror niveluri de boabe de metionină au egalat și, într-un caz, l-au depășit pe cel al B101, un hibrid care s-a dovedit a fi un reper util de comparație datorită concentrațiile sale natural ridicate de metionină.

„B101 măsoară, de obicei, aproximativ 0,29 g de metionină la 100 g de cereale, iar cele mai bune linii ale noastre au aproximativ 0,37 g la 100 g”, a spus Scott, de la ARS Corn Insects and Crop Genetics Research Unit din Ames, Iowa.

În plus, unele dintre liniile consangvinizate au arătat, de asemenea, o diversitate genetică considerabilă în anumite trăsături agronomice au fost evaluate în teste de teren – înălțimea plantei, data înfloririi, rezistența la boli și sâmburi de culoare portocalie printre ele.

„Va fi important să testați aceste linii în combinații hibride și în diferite medii pentru a înțelege cât de stabilă este trăsătura și care este randamentul lor potențial. De asemenea, ne-ar dori să combinăm un nivel ridicat de metionină cu alte trăsături de valoare pentru producătorii de păsări ecologice.

Boabele portocalii sunt una la care lucrăm acum, precum și capacitatea de a exclude polenul transgenic. În cele din urmă, ne-am dori să dezvoltăm porumb care poate oferi o dietă completă, fără suplimente”, a adăugat el.

(Notă: Raportul a fost realizat în colaborare cu reprezentanți de la Practical Farmers din Iowa, Iowa State University și Universitatea din Khon Kaen, Thailanda. – Dezvoltarea liniilor consangvinizate de porumb cu concentrație crescută de metionină din cereale dintr-o populație mare de metionină – Hintch – 2023 – Crop Science)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2