Stiri

316

Industria porcilor Ucraina dă primele semne de revigorare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După câteva luni de turbulențe, Ucraina vede o redresare parțială a cererii pe piața cărnii de porc în rândul clienților angro, a raportat asociația crescătorilor de porci ucraineni, notează PigProgress.

Gata cu întreruperile de curent

„Ultimele tranzacții din februarie au fost marcate de o revigorare a cererii din partea unei părți a achizitorilor și, în consecință, de o dinamică pozitivă a prețurilor. Săptămâna aceasta, crescătorii de porci vând animale la abatoare la 67-68 UAH ( 1,83 USD –  1,86 USD) pe kg, care este cu 2-3,5 UAH pe kg ( 0,05 USD –  0,1 USD) mai mult decât cu o săptămână mai devreme”, a estimat asociația.

În prezent, majoritatea crescătorilor de porci ucraineni înregistrează o creștere a achizițiilor de la cumpărători obișnuiți, foști și noi.

În ultimele câteva luni, crescătorii de porci ucraineni au avut dificultăți în a-și vinde porcii. Într-o oarecare măsură, acest lucru s-a datorat întreruperilor de curent cauzate de loviturile rusești asupra infrastructurii electrice ucrainene.

Întreruperea a forțat abatoarele și fabricile de prelucrare a cărnii să treacă la o operațiune parțială. Majoritatea instalațiilor au reușit să stabilească capacități de generare a energiei de rezervă.

Totuși, Ucraina a petrecut câteva săptămâni în februarie fără întreruperi. Herman Halushenko, ministrul ucrainean al Energiei, a declarat, la sfârșitul lunii februarie, că Ucraina nu plănuiește să nu mai facă întreruperi pentru a raționaliza energia electrică dacă nu există noi greve. El a adăugat că țara a reușit chiar să acumuleze unele rezerve de putere.

Noi greve au lovit rețeaua energetică ucraineană pe 9 martie. Acest lucru a provocat un val de noi întreruperi în mai multe regiuni. În cele mai multe cazuri, întreruperile s-au încheiat rapid.

Migrație în masă și tulburări economice

În plus, migrația în masă și tulburările economice subminează cererea de pe piața de retail din Ucraina, deși cifrele exacte rămân necunoscute.

Există semne că Ucraina se confruntă în prezent cu o penurie de porci vii. Asociația crescătorilor de porci a raportat că, în prezent, cumpărătorii angro plasează comenzi pentru loturi suplimentare, pe care nu le-au putut procura din cauza lipsei cantităților de producție gratuite. Cererea scăzută din partea abatoarelor ar putea provoca o scădere a populației de porci în întreaga țară în ultimele luni.

„Unii reprezentanți ai industriei de prelucrare confirmă că nu a fost ușor să cumpărați porci în volumul dorit, așa că a existat o lipsă de aprovizionare”, a raportat asociația. Până acum, doar segmentul en-gros a revenit.

Nicio revigorare a cererii din partea consumatorilor finali

În același timp, industria porcilor din Ucraina observă că dinamica vânzărilor cu amănuntul nu indică încă o revigorare a cererii din partea consumatorilor finali.

Acest lucru creează o presiune suplimentară asupra prețurilor la carnea de porc refrigerată. Cererea suplimentară de porci din abatoare se datorează achiziționării mai active de materii prime pentru nevoile de prelucrare profundă a cărnii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2