Stiri

177

Industria globală a cărnii reacționează la pandemia Covid-19

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În condiţiile evoluţiei globale a Covid-19, industria internațională a cărnii încearca să mențină producția, în ciuda tuturor dificultăţilor, informează Global Meat News.

Astfel, in Irlanda, președintele național al gospodarilor irlandezi, Brendan Golden, a declarat că există un „mare interes asupra fabricilor de carne pentru a acționa în mod responsabil la preț în aceste circumstanțe fără precedent”. Golden a spus că fabricile au pus protocoale sporite de securitate pentru virus și este esențial ca acestea să fie pe deplin respectate de toți furnizorii.

La randul sau, procesatorul de porc Danish Crown a declarat că marea majoritate a angajaților s-au întâlnit așa cum era programat pentru lucru luni dimineața (16 martie) și că producția se desfășoară la toate fabricile, dar acum implementează un plan pentru a avea forța de muncă necesară și în următoarele săptămâni.

Per Laursen, director de producție la Danish Crown Pork, a declarat: „A fost de fapt o dimineață foarte bună. Abatoarele au anunțat că funcționează conform planificării. Singura denivelare a drumului este la cel mai mare abator din Horsens, unde capacitatea noastră de dezosare a scăzut cu aproximativ 20%, deoarece unii dintre angajații noștri polonezi au ales să rămână acasă în această situație. ” Pentru a menține producția în următoarele săptămâni, Danish Crown face apel la persoanele care au lucrat anterior la un abator să se înscrie.

„Angajații noștri obișnuiți sunt blocați, dar trebuie să ne pregătim pentru faptul că, de asemenea, putem fi afectați de boală, așa că facem acest pas acum. În acest fel, putem spera că putem menține producția și furnizarea de produse alimentare. Am început ca înlocuitor de vacanță în zilele mele, așa că, dacă cineva acolo care are experiență lucrează într-un abator, ne-ar plăcea să auzim de ei ”, a adăugat Laursen.

Procesorul brazilian BRF a declarat că a înființat un „Comitet de monitorizare multidisciplinară permanentă” format din directori și specialiști de renume în zona de infecție și că de atunci au fost adoptate mai multe măsuri și protocoale pentru a păstra siguranța tuturor persoanelor implicate în contextul său operațional, pe lângă determinarea planurilor de urgență pentru a-și susține operațiunile în ritm normal.

Acesta a spus: „BRF funcționează normal în acest moment, cu funcționarea completă a instalațiilor sale industriale, a centrelor de distribuție, a logisticii, a lanțului de aprovizionare și a birourilor de asistență, în ciuda lucrării temporare și parțial de la distanță în unele dintre locațiile sale corporative, neprezentând niciun caz de Covid-19 în rândul lucrătorilor săi și orice modificări ale producției, funcționării și / sau programării comercializării sale. "

Industria americană a cărnii de vită a făcut apel la unitate și susținere în fața virusului.

Colin Woodall, directorul general al Asociației Naționale de Vită a Cattlemenilor (NCBA), a subliniat impactul coronavirusului în lanțul de aprovizionare cu carne de vită din SUA și a îndemnat cooperarea.

„În acest moment, este imposibil de măsurat efectele complete ale virusului sau de a determina modul în care acesta poate continua să se desfășoare. Deși lanțul complet de aprovizionare cu carne de vită este provocat de focar, toate segmentele industriei colaborează strâns și trebuie să continue în acest sens. Incertitudinea actuală cu care se confruntă producătorii de carne de vită este împărțită tuturor agriculturii și tuturor americanilor. Lucrând împreună, vom depăși aceste obstacole.

„Pe lângă lucrul în cadrul comunității de vită, NCBA lucrează îndeaproape cu Congresul, USDA și multe alte agenții de reglementare pentru a elimina barierele posibile pentru producția de carne de vită. Munca noastră din Washington, DC, va ajuta la menținerea completă a lanțului de aprovizionare și la crearea securității alimentare necesare cerute de consumatori pe parcursul întregului eveniment.

Cererea consumatorilor de carne de vită rămâne puternică, iar producătorii din întreaga industrie rămân pregătiți să ofere proteine ​​sigure, delicioase, de înaltă calitate, care sunt necesare și dorite pe tot globul. "

De asemenea, președintele Asociației Cattlemenilor din SUA (USCA), Dr. Brooke Miller, a solicitat de asemenea Departamentul Agriculturii din SUA să ia măsuri imediate pentru a aborda impactul coronavirusului.

„Acțiunile pe care administrația federală, de stat și locală - împreună cu entitățile private - le fac pentru a controla răspândirea focarului sunt deciziile corecte. Trebuie să continuăm să „aplatizăm curba” pentru a-i proteja pe cei dragi cu un risc mai mare de a contracta virusul.

„Cu toate acestea, linia de jos a producătorilor suferă din cauza efectului pe care focarul l-a avut asupra industriilor bovine și a cărnii de vită. Trebuie să acționăm rapid pentru a readuce normalitatea pe piața bovinelor. Din fericire, USDA Commodity Credit Corporation poate oferi programele și finanțarea necesară pentru a aborda aceste incidente rare și tumultuoase.

„USCA a creat un grup de lucru special pentru a aborda recesiunea pieței ca urmare a Coronavirusului. Acestea sunt vremuri neliniștite, dar producătorii de bovine pot fi siguri că industria va trece prin asta. Aceasta este a doua perturbare majoră a pieței, iar producătorii trebuie să știe că lucrările sunt în desfășurare pentru a asigura viitorul este stabil și rentabil.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2