Stiri

142

Industria galeză a cărnii își stabilește obiective ambițioase

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Industria cărnii roșii din Țara Galilor și-a stabilit ca țintă o creștere de 34% a vânzărilor până în 2020, ca parte a unei noi strategii. Realizarea acestui deziderat ar face ca vânzările anuale de carne roșie ale industriei galeze a cărnii să ajungă la 776 milioane de lire sterline pe an. De asemenea, cota producției agricole galeze în totalul producției agricole a Regatului Unit s-ar mări cu cel puțin 5% în aceeași perioadă de timp.

  Noul plan strategic a fost elaborat de organismul galez din domeniul industriei de carne roșie Hybu Cig Cymru – Promovarea Cărnii din Țara Galilor (HCC), în urma discuțiilor aprofundate cu reprezentanții întregului lanț de aprovizionare, precum și cu guvernul galez. În plus față de creșterea cererii, ce determină astfel o creștere a vânzărilor, planul se concentrează și pe îmbunătățirea eficienței producției. Un exercițiu de consultare publică de opt săptămâni, care își propune să construiască pornind de la succesul strategiei anterioare de șase ani - primul de acest gen - va începe acum.   Gywn Howells, directorul executiv al HCC, a declarat: ”Acum este timpul pentru toată lumea din industrie de a avea un cuvânt de spus cu privire la direcția viitoare spre care se va îndrepta sectorul galez de carne roșie”. El a cerut tuturor celor cărora le pasă de viitorul industriei să ia parte la procesul de consultare. “Într-o piață globală tot mai competitivă, este important să continuăm să avem un rol proactiv în dezvoltarea în continuare a industriei noastre”. “Dacă dorim să protejăm viitorul pe termen lung al industriei cărnii roșii și să susținem contribuția sectorului la o economie rurală înfloritoare, atunci noi trebuie să îmbrățișăm cele mai noi metode de producție și de prelucrare care să ne permită să concurăm eficient cu rivalii noștri”. De la elaborarea primul plan strategic în 2009, valoarea exporturilor de carne de oaie a crescut de la 109 milioane £ la aproape 155 milioane £, în 2013, în timp ce exporturile de carne de vită din Țara Galilor au crescut de peste două ori de la 31 milioane £ la 69 milioane £. De asemenea, cota de piață a cărnii roșii galeze a crescut în retailul britanic cu 64 milioane £ în ultimii 10 ani.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2