Tehnologii

137

Industria cărnii beneficiază de o nouă inovație în ambalare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania americană Sealed Air Corporation a creat ambalaje coextrudate multistrat, concepute pentru a îmbunătăți siguranța alimentară pentru carnea proaspătă și pentru carnea procesată și ambalată, informează Globalmeatnews. Sacii Cryovac OptiDure au avantajul de a rezista la manevrare mecanică chiar dacă au o grosime redusă. Pliurile și închiderea prin suprapunere asigură ambalajul că este sigilat eficient. Acest lucru reduce riscul de scurgere, care diminueaza ulterior riscul de contaminare. Ambalajul este destinat producătorilor de produse, cum ar fi carnea uscată procesată, slănină afumată și carne roșie proaspătă cu os. Proprietatea de contracție a sacilor Cryovac OptiDure, alături de structura subțire a design-ului lor, înseamnă că sunt atât de rezistente la abuz pe cât sunt cele din materiale mai groase, reducând în același timp impactul negativ asupra mediului. Siguranța alimentară "Aceste pungi rezistente sunt cheia pentru siguranța alimentară și ajută la reducerea deșeurilor alimentare, chiar de-a lungul lanțurilor de distribuție," au declarat reprezentanții Sealed Air. Sacii de ambalat Cryovac OptiDure au potențialul de a prezenta companiilor de prelucrare a cărnii capacități de deschidere/ închidere care nu au existat anterior. "Acest lucru deschide porțile pentru posibilități de export mult mai mari care în trecut nu existau. Produsele ambalate în acest material atrag atenția retail-ului datorită luminozității excelente și transparenței derivată din compoziția sa structurală inovatoare." Acest ambalaj capătă un aspect lucios după ce este supus procesului de aspirare vid. Sacii Cryovac OptiDure sunt disponibili în două tipuri diferite, oferind atât puncție de înaltă calitate și rezistență la abraziune. Versiunea ODA5005 este suficient de groasă de 75 microni, în timp ce versiunea ODA7005 are o grosime de 95 de microni.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2