91

Indagra: Italian Food Technology a propus soluții invoatoare de maturare a brânzei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Italian Food Technology: 20 ani de experienta si peste 2.000 clienti multumiti pe tot globul (Europa, Africa de Sud, Japonia, SUA, Brazilia, etc,  chiar si Nepal)

  " Proiectul nostru a început în 1995. Odată cu apariția normelor CE care nu recomanda utilizarea lemnului pentru mesele de maturare a brânzei, am început să explorez soluții inovatoare ", a declarat Fausto Speziali, directorul general al IFT srl ( Italian Food Technology). "Din această cercetare și dezvoltare intensivă s-au născut panourile perforate din polipropilena pentru maturarea de produse lactate, care nu numai că sunt soluția ideală pentru a respecta standardele în vigoare, dar poate îmbunătăți procesele de uscare și maturare .   Suporturile pe care le oferim sunt la prețuri mult mai mici decât cel din oțel și cu privire la acest material, poate fi folosit în contact cu produsul cald sau rece ."   Suprafețele de polipropilenă, fără porozitate, previn acumularea de orice tip de contaminant și sunt ușor de curățat . Panourile pot fi spălate cu mâna, cu pistol cu presiune mare și tuneluri de spălat şi sunt de asemenea rezistente la detergenți și dezinfectanți utilizati în industria alimentară la temperaturi ridicate, şi pot fi sterilizate în fără probleme cu jet de abur . Tocmai pentru această rezistență nu are nevoie de a se înlocuiri frecvent și acest lucru duce la o economie pe termen lung.Oferta IFT este capabilă de a satisface nevoile unui număr de sectoare: de la prelucrarea cărnii , pentru diferitele faze ale industriei de patisserie, pâine, de uscare industriala de paste umplute sau proaspete, fructe și legume de la conservare deshidratare si refrigerare și în special , în prelucrarea și maturarea de brânzeturi. " Există multe avantaje care derivă din utilizarea de PP (polipropilena) în sectorul produselor lactate,"continuă Fausto Speziali. "   În industria alimentară igiena mediului este un factor important si prezinta un risc și de asemenea, suprafețele de sprijin/suport sunt un punct critic sensibil pentru a fi monitorizate, deoarece acestea pot contamina cu ușurință alimentele. În ceea ce privește suprafețele de sprijin/suport încă multe companii adopta lemnul, deși acest material, având în vedere caracteristicile sale, nu este conform cu cerințele de igienă cerute de regulamentele europene. Micro- porii lemnului (este un material viu), de fapt,  faciliteza intrarea de murdărie și de microorganisme și nici procedurile obișnuite de curățenie și dezinfecție sau operațiunile de decopertarea suprafeței nu asigură eliminarea completă .   Utilizarea unor materiale diferite cum ar fi oțelul și aluminiul , adesea folosit ca alternativa , acesta au dezavantajul costului ridicat și pot cauza probleme din cauza conductivității termice ridicate care, în unele cazuri, modifică și compromite procesul de maturare.   Strategia IFT nu se limiteaza in a propune pietei o larga gama de produse si solutii, dar se preocupa sa furnizeze clientilor servicii personalizate si consultanta tehnica inca in faza de alegere. Astazi ofera clientilor din industria laptelui o gama variata de rafturi superpozabile, grilaje, carucioare de transport, rastele, etajere si custi de saramurare.   Avantaje:suprafete neporoase usor de spalat si igienizat, curatare si dezinfectare rapida o mai buna aerisire a produsului maturarea uniforma a produsului se poate spala/igieniza in tunel de spalare sau cu apa calda sub presiune si detergent realizate din polipropilena conform cu normele UE pentru industria alimentara usoare rezistente nu transmit caldura usor de montat usor de manipulat superpozabile reducerea formarii de mucegai reducerea pierderii in greutate a produsului reducerea timpului de lucru pentru intoarcerea produsului eficientizare spatiului cu pana la 30% rafturi cu colturi rotunjite pentru a se evita acumularea bacteriana   Utilitate Pentru branzeturi: maturare, saramurare, depozitare Pentru carne: stocare, afumare, congelare/decongelare, pasteurizare Pentru paste si produse de panificatie: stocare, uscare, congelare Pentru fructe si legume: deshidratare, uscare, stocare, congelare Pentru peşte: stocare, congelare/decongelare, afumare, sarare   Domenii de aplicare a produselor IFT   * uscare si aerisire * condimentare * depozitare * transportarea produselor

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2