Stiri

225

Încă 500 de cazuri de PPA la granița germano-polonă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Numărul de mistreți victime ale pestei porcine africane în regiunea de frontieră a Poloniei și Germaniei se apropie de 5.000, se arată în ultimul raport EFSA publicat de PigProgress.

Majoritatea victimelor PPA au fost găsite pe partea poloneză a frontierei, unde autoritățile au găsit 4.114 de carcase infectate cu virusul, marea majoritate în provincia Lubusz.

Luna februarie 2021 a fost cea mai mortală, până în prezent în Polonia de Vest, dar și în Germania răsăriteană. În total, autoritățile au găsit 524 de mistreți infectați doar în februarie.

De asemenea, decembrie 2020 (504) și ianuarie 2021 (490) au fost luni ocupate. De asemenea, lunile de iarnă din 2019 și 2020 s-au dovedit a fi cele mai grave luni ale anului. Este de așteptat ca numărul animalelor infectate să scadă când vor începe lunile de vară.

Situația ASF în Germania

În Germania, este puțin mai dificil în acest moment să geolocalizăm cele mai recente focare, deoarece Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor și-a actualizat sistemul de raportare, determinând rapoartele din Germania să vină cu întârziere.

 În ceea ce privește numerele absolute, este clar, totuși, că numerele continuă să urce. Numărul total în Germania este în prezent la 864, dintre care marea majoritate a fost găsit în statul de frontieră Brandenburg (789), iar restul în statul de frontieră Saxonia (75)

Săptămâna trecută, Julia Klöckner, ministrul federal german al Alimentației, Agriculturii și Protecției Consumatorilor, a cerut înființarea unei zone fără mistreți între Polonia și Germania.

Într-o întâlnire digitală cu colegii ei din Polonia și Republica Cehă a devenit clar că lupta împotriva ASF trebuie intensificată pentru a avea succes. Polonia construiește deja garduri, dar în direcția frontierei germane nu totul a fost închis.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2