Ferma

464

În Vietnam s-a aprobat folosirea vaccinului anti-PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress informează că Vietnamul a aprobat utilizarea internă, comercială, a 2 vaccinuri produse în casă împotriva pestei porcine africane, a anunțat guvernul. Acest lucru face ca vaccinurile să fie primele 2 vaccinuri comerciale împotriva virusului.

Agenția de presă Reuters a raportat despre aprobarea guvernului vietnamez la sfârșitul lunii iulie. Vaccinurile includ Navet-ASFvac, dezvoltat de compania Navetco Central Veterinary Medicine pe baza cercetărilor Departamentului de Agricultură al SUA și AVAC ASF Live, care este dezvoltat de AVAC Vietnam JSC.

Aprobarea vaccinurilor poate duce și la posibile vânzări în străinătate. Ministerul vietnamez al agriculturii a informat companiile să elaboreze planuri de producție pentru vânzările interne și pentru export, se arată în comunicatul guvernului.

Peste 650.000 de doze ale vaccinurilor au fost testate recent pe efective de porci din 40 de provincii din Vietnam, cu o rată de eficacitate de 95%, potrivit guvernului. „Vaccinurile sunt eligibile pentru circulație și utilizare la nivel național”, a spus ministerul vietnamez al agriculturii în declarație.

De asemenea, într-o altă țară din Asia de Sud-Est, în Filipine, se fac progrese cu testele vaccinului PPA.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2