Stiri

203

În S1, Rusia a exportat carne de porc în valoare de peste un miliard de dolari

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit PigProgress. în prima jumătate a anului 2020, Rusia a exportat 88.000 de tone de carne de porc, în creștere cu 96% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Yuri Kovalev, președintele Uniunii Ruse a Producătorilor de Carne de Porc (RUPP) a subliniat aceste rezultate, vorbind la o conferință online. ”Dacă totul merge bine, Rusia ar trebui să poată exporta 200.000 de tone de carne de porc în acest an. Această realizare ar împinge exportul rusesc de carne peste două miliarde de dolari SUA, pentru prima dată”, a spus el.

Kovalev a spus că țara a parcurs un drum lung, de la a fi unul dintre cei mai mari importatori de carne de porc din lume și până la a deveni un exportator net. În 2009, Rusia a importat 1,25 milioane de tone de carne de porc, în timp ce în 2020, se așteaptă ca importurile de carne de porc să fie aproape de zero.

Dezvoltarea rapidă a industriei porcine din Rusia este benefică și pentru clienții de pe piața internă. În 2019, prețurile cărnii de porc au scăzut cu 8%, iar în 2020 au scăzut deja cu 10%. Ca urmare, consumul intern de carne de porc a crescut cu 5,2% sau 95.000 de tone în prima jumătate a anului.

Kovalev a declarat că în prima jumătate a anului, Rusia a produs 2,36 milioane de tone de carne de porc, cu 12,6% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Primii 20 de producători de carne de porc din Rusia, care reprezintă împreună 70% din producția țării, prevăd creșterea producției cu 47% în următorii câțiva ani, a adăugat el.

Kovalev a spus că se preconizează că și consumul intern va crește cu 300.000, până la 350.000 tone, în timp ce exportul va crește probabil cu 350.000 tone. Pe de altă parte, din cauza concurenței severe a prețurilor, mai multe ferme de porci, care produc împreună aproximativ 200.000 de tone, vor da faliment în următorii câțiva ani, a spus el.

În prima jumătate a anului 2020, China a devenit cel mai mare cumpărător de carne rusească, reprezentând 54% din vânzările totale către clienții non-ruși. Rusia exportă carne de pasăre și carne de vită în China, în timp ce aprovizionarea directă cu carne de porc este încă interzisă.

Jucătorii pieței rusești estimează că țara ar putea exporta în China între 350.000 și 1 milion de tone de carne de porc pe an. Fermierii de porci din Rusia sunt încă excluși de pe piața chineză. Țara afirmă că a făcut progrese notabile în lupta împotriva Pestei Porcine Africane (ASF) în ultimii ani.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2