Stiri

174

În Germania, problemele cu PPA se accentuează

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Nu toată lumea este convinsă că Germania este pe drumul cel bun atunci când vine vorba de combaterea infecțiilor cu ASF în populația de mistreți din țară. Dar, în landul Brandenburg, Anna Heyer-Stuffer este liderul crizei în lupta împotriva virusului, simte că lucrurile se mișcă în direcția corectă.

Înainte de sfârșitul acelui an, Anna Heyer-Stuffer speră să poată face față altor probleme decât Pesta Porcină Africană (ASF). Este secretar de stat pentru afaceri sociale și protecția consumatorilor în statul german Brandenburg. Heyer-Stuffer este, de asemenea, lider de criză în lupta împotriva virusului, un proces care costă mult din timpul ei, participând la vizite, întâlniri, summituri de criză etc.

Brandenburg luptă împotriva virusului de un an. Coordonarea și finanțarea bătăliei este o sarcină pentru statele membre individuale din Germania. Aplicarea măsurilor vizate este o sarcină delegată districtelor (o subdiviziune geografică inferioară).

În rolul ei de lider de criză, Heyer-Stuffer este criticată, în special de industria porcină germană. Recent, Uniunea Fermierilor din Germania a transmis printr-un comunicat de presă că combaterea virusului ASF ar trebui să se întâmple cu mai multă urgență și consecvență. Heyer-Stuffer este conștient de asta.

Cum intervin germanii?

„Într-o criză nu ar trebui să căutăm pe cei vinovați, ci soluții. Din perspectiva noastră, lupta împotriva ASF merge rapid și consecvent. De îndată ce am putut legal, Brandenburg a luat măsurile necesare rapid și proactiv.

Peste un an am construit 1.000 km de garduri permanente pentru a opri migrația mistreților. De-a lungul frontierei poloneze, un gard a fost complet terminat și un al doilea este în construcție. Decizia de a construi un gard dublu paralel cu granița poloneză a fost luată împreună cu sindicatul fermierilor.

„Unul dintre președinții lor, Henrik Wendorff, face parte din discuțiile de criză. Pur și simplu este munca în echipă. În plus, ne întâlnim, vorbim, sunăm și trimitem prin poștă cu IGS, reprezentantul local pentru afacerea cu porcine și mulți alții.

„Critica industriei porcine este legată de frica economică. Acest lucru este foarte de înțeles. Cu toate acestea, suntem pe drumul cel bun cu lupta împotriva ASF. Am reușit să menținem boala în est, aproape de graniță. Și deja vedem că în acele zone care au fost lovite mai întâi și care au fost închise cu garduri, care au fost intens monitorizate și unde am redus populația de mistreți, infecțiile scad semnificativ.

„De asemenea, trebuie să fim clari că nu toate așteptările și speranțele industriei porcine sunt realiste. Doar comparați-l cu statele baltice și gândiți-vă la cât a durat acolo pentru a obține un control asupra virusului ASF. Lupta împotriva ASF nu este un sprint, este un maraton. Presiunea infecțioasă de la frontiera poloneză nu va scădea în viitorul previzibil. ”

Producătorii de porci din zonele afectate pot solicita sprijin numai atunci când s-au făcut costuri suplimentare, de ex. pentru transport și monitorizarea sănătății. Nu există sprijin pentru venituri. Acesta este, de asemenea, un punct major de critică din partea ministrului Till Backhaus al statului Mecklenburg-Vorpommern.

Simțiți că fermierii de porci care au suferit indirect de ASF ar trebui să primească sprijin pentru venit?

"Da. Cu toate acestea, acesta este un loc de muncă pentru guvernul federal din Berlin, deoarece statelor li se permite să sprijine fermierii doar într-o sumă foarte limitată. Guvernul federal va trebui să facă o propunere și să o aprobe la Bruxelles (sediul UE, ed.). Asta pentru că sprijinul direct al statului este interzis. În regiunile afectate ale statului Brandenburg, există cca. 100.000 de porci comerciali. Evident, în comparație cu cei aproximativ 25 de milioane de porci deținute comercial din Germania, acesta este un număr mic.

Recent, Pig Progress a intrat în fermă în Germania pentru a afla ce înseamnă deținerea unei ferme de porcine într-o zonă în care se găsește ASF la mistreți.

„Este un succes al muncii noastre că ASF nu a afectat încă un stat dens de porci, cum ar fi Saxonia Inferioară, încă. Cu toate acestea, nu se poate întâmpla că, deși numai estul Germaniei a fost lovit până acum, nicio propunere nu a fost trimisă la Bruxelles. Este extrem de ironic pentru producătorii de porci de aici să afle că guvernul polonez a eliberat deja 40 de milioane de euro pentru sectorul lor de porcine, dar guvernul german nu. Cu toate acestea, Polonia nu face prea multe pentru a combate virusul în populația de mistreți, ci se concentrează pe protejarea fermelor sale comerciale de porci. Cu toate acestea, focarele din Polonia au arătat că acest lucru nu a fost pe deplin reușit ”.

Ai putea să-ți folosești influența pentru a încuraja ministerul agricol din Berlin să grăbească lucrurile?

„Suntem în contact intens cu ministerul agricolgh conferințe telefonice săptămânale, în scris și alte formate pe toate nivelurile, de la ministrul însuși la experții noștri veterinari. Deci, aceste discuții există, dar fermierii, în mod evident, vor să vadă mai multe progrese.

Ei au propriul lor lobby, dar ei și noi suntem de acord; totul trebuie făcut pentru a sprijini producătorii de porci din Brandenburg, altfel vor înceta să mai existe. Industria porcilor face parte din agricultura noastră. Și în tranziția către o producție locală mai mare de alimente, este pur și simplu necesară industria locală a porcilor. ”

ASF nu este doar o problemă în Germania. De asemenea, a fost găsit recent în Haiti

Porcii din zona de restricție sunt acum transportați cu camionul la abatorul Thomsen din Kellinghusen, care se află la o distanță de 500 km și uneori chiar mult mai departe. De ce să nu amenajăm un abator local?

„Această problemă este una reală: pentru unele ferme, Kellinghusen este la fel de departe precum ar fi nordul Italiei. Am cerut guvernului federal sprijin pentru a convinge alte companii să intervină întrucât un abator nu este suficient.

„Există alte abatoare care se întâmplă să fie aproape, dar aleg să nu primească porcii. Nu îi putem forța să accepte porcii. Este o altă problemă pentru care guvernul federal de la Berlin nu manifestă niciun sentiment de urgență, dar sperăm că acest lucru se va schimba.

„ASF nu este o problemă tipică Germaniei de Est, dar este o problemă pentru întreaga Germanie și chiar pentru întreaga Europă. Pentru fiecare țară din Uniunea Europeană este important ca virusul să nu se răspândească mai departe.

„De asemenea, vreau să precizez: transportul porcilor din zona de restricție nu prezintă niciun risc veterinar. Monitorizarea sănătății este excelentă. Porcii care sunt trimiși la abator nu sunt infectați cu ASF.

În Saxonia există acum un mic abator care acceptă porci din zona ASF - au o capacitate săptămânală de 650 de porci. Sper că pot accepta și câțiva porci din zonele restricționate din Brandenburg, dar evident că aceasta nu poate fi singura soluție ".

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2