Stiri

205

În ciuda războiului, Metro va continua să facă afaceri în Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Portivit European Supermarket Magazine, angrosistul Metro a spus că afacerile sale din Rusia și Ucraina sunt încă operaționale, filiala sa rusă plătind salariile și furnizorii prin intermediul băncilor internaționale neafectate de sancțiuni.

”Compania se simte responsabilă față de angajați”

Metro a spus că majoritatea produselor de pe rafturile sale au fost comandate în Rusia și că în prezent nu înregistrează lipsuri.

Compania se simte responsabilă pentru cei peste 10.000 de angajați ai săi din Rusia, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând: „Acești oameni nu au nicio responsabilitate personală pentru agresiunea împotriva Ucrainei”.

Operațiunile din Ucraina rămân deschise

Metro a mai spus că 21 din cele 26 de magazine ale sale din Ucraina sunt deschise și este foarte îngrijorat de cei 3.400 de angajați de acolo, precum și de familiile acestora, clienții, furnizorii și partenerii de afaceri.

Ea a adăugat că niciunul dintre angajații săi nu a fost rănit în conflict și că a evacuat angajații și familiile acestora din magazinul său din Mariupol, la granița cu Rusia, care a fost închis din motive de securitate.

Metro, care are 93 de magazine în Rusia, a înregistrat o creștere a vânzărilor în țară cu 18% în primul trimestru al anului său fiscal 2021/22, la 798 de milioane de euro.

Firma de cash-and-carry a raportat o creștere cu 20% a vânzărilor în primul trimestru al exercițiului său financiar, la 7,6 miliarde de euro, în timp ce afacerea își continuă revenirea după relaxarea restricțiilor COVID-19.

Câțiva retaileri europeni, printre care Ahold Delhaize, SPAR International, Coop Denmark, Caprabo, dm-drogerie markt, Salling Group și alții, au anunțat sprijin pentru eforturile de ajutor umanitar în Ucraina, pe fondul unei escalade a conflictului din țară.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2