Tehnologii

249

În ciuda dificultăților, compania Five Continents-Botoșani este încrezătoare în viitor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Anul 2021 nu a fost deloc ușor pentru niciuna dintre companiile sectorului românesc al lactatelor. Nici pentru cei de la Five Continents-Botoșani nu a fost altfel. Cu toate acestea, firma a reușit să facă față provocărilor, după cum ne-a declarat domnul George Grecu:

”Anul 2021 a fost un an al unei tranzitii dure, care nu se mai termina, datorata de pandemia Covid, cu multiple provocari legate de aspectele generale ale functionarii unei fabrici. Cand altii stateau acasa in carantina impusa, oamenii fabricii lucrau pentru a-si respecta toate contractele incheiate atat in amonte cat si in aval. Vacile dau laptezi de zi care trebuie prelucrat in produsele conforme cu cerintele pietii si ale clientilor iar clientii asteptau marfa promisa la ora si ziua convenita.

In acest moment al anului 2022, situatia nu s-a schimbat fata de a doua parte din 2021. Cresc constant preturile la materii prime, materiale, detergent, dezinfectanti, materiale de protectie personal, combustibili, apa, energie electrica,etc. de la 10% la peste 100%. Iar inflatia isi face treaba si ea.

In ciuda acestui mediu de lucru foarte dificil, fabrica va investi in 2022 in modernizarea unor echipamente de lucru care nu mai corespund, cu altele mai performante si mai prietenoase cu mediul, a unor mijloace de transport EURO 6, precum si in sisteme de energii regenerabile si de protectie a mediului si cu reduceri de emisii dioxid de carbon in atmosfera.

Marea necunoscuta este cum va reactiona clientul saracit de taxe, costurile la utilitati, inflatie in crestere si implicit preturi mai mari peste tot. Va aloca pentru mancare la fel ca in ceilalti ani sau isi va reduce bugetul pe alimente, in favoarea utilitatilor si a altor nevoi?

Piata se va contracta sau va ramane la fel? Mai putine vizite la magazine si un cos de cumparaturi mai sarac? Raspunsurile nu se cunosc.

Cum vedem anul 2022? “Cu atentie si ingrijorare” vom cauta “pas cu pas” sa trecem prin furtuna declansata cu voie sau din prostie de catre maimarii zilei si ai tarii.

Suntem incaincrezatori ca toate eforturile materiale, umane, financiare, etc. vor face ca fabrica sa functioneze asa cum a facut-o timp de 17 ani”, a colcuzionat domnul George Grecu.

X X X

S.C. FIVE CONTINENTS GROUP SRL RACHITI JUD BOTOSANI este  o companie cu un capital 100% romanesc. A fost infiintata in anul 1994 iar procesarea laptelui a inceput in anul 1995 folosind laptele materie prima de la fermierii si producatorii din judetul Botosani.

Portofoliul de produse lactate al fabricii este divers: lapte de consum si produse lactate proaspete(iaurt, Sana, lapte batut, chefir, smantana, etc), branzeturi (cascaval din lapte de vaca, capra si oaie, telemea din lapte de vaca si oaie, mozzarella, branza de burduf, branza topita, branza proaspata, urda proaspata, cas proaspat, etc).

Piata este reprezentata de comertul traditional TT din zona Moldovei si de comertul modern KA din toata tara, cu marci proprii si marci private (Auchan,Carrefour, Lidl, Kaufland, Mega Image,etc). De asemenea comert in tarile EU cu comunitati romanesti.

Fabrica are implementate si certificate sistemele de management ale sigurantei alimentare conform cu FSSC 22000:2020/5.1 (ISO 22000:2018) si IFS 2020/7 garantand produse sigure si de inalta calitate catre clientii sai.

Fabrica si-a creat si educat in cei 17 ani de functionare un colectiv de specialisti si muncitori calificati cu ajutorul carora poate sa faca fata oricaror exigente si cerinte ale clientilor si ale reglementarilor legale.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2