Stiri

247

În Cehia, virusul PPA a revenit în populația de mistreți

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După o absență de mai bine de 3 ani, Pesta Porcină Africană (PPA) a reapărut în Cehia. Focarul a fost găsit într-o carcasă de mistreț în apropierea orașului Liberec, informeaă PigProgress.

Potrivit datelor geografice furnizate de Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), focarul a fost găsit în apropiere de Nove Mesto, în regiunea Liberec, în nordul țării. Adică la mai puțin de 3 km de granița cu Polonia. În Polonia, focarele de PPA au fost abundente în ultimii ani.

Republica Cehă este una dintre cele două țări din ultimii ani care au reușit cu succes să elimine virusul pestei porcine africane în propria populație de mistreți.

Un set anterior de infecții a avut loc în jurul orașului Zlín din sudul țării. La acea vreme, însă, era o infecție unică și prin controlul zonei centrale, focarul putea fi controlat. În februarie 2019, Republica Cehă a fost declarată oficial indemnă de PPA.

Acest focar pare legat de presiunea bolii din cealaltă parte a țării, destul de asemănătoare cu situația cu care se confruntă Germania.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2