Stiri

210

În august, exporturile braziliene de carne de porc au crescut cu 44,3%

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Exporturile de carne de porc din Brazilia au crescut cu 44,3% în volum, și cu 54,5%, în valoare, din ianuarie până în august 2020, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cel mai important motiv al creșterii este impactul pestei porcine africane (PPA) asupra aprovizionării cu porci chinezi. Mai mult decât atât, cazurile recente de PPA în populația de mistreți din Germania sunt susceptibile de a spori profiturile exporturilor și mai mult.

În primele 8 luni ale anului 2020, exportatorii brazilieni au vândut 678.300 de tone, în creștere față de 469.800 în același interval de timp din 2019. În aceeași perioadă, veniturile din exporturi au totalizat 1,488 miliarde USD - adică 963,2 milioane USD în anul precedent.

Ricardo Santin, președintele Asociației braziliene pentru proteine ​​animale (ABPA), a comentat: „Tendința pozitivă a exporturilor este susținută de o creștere așteptată a producției interne de porc, menținând oferta pentru piața internă la niveluri stabile. Se așteaptă ca perspectivele favorabile pentru sector să rămână în următoarele luni. ”

El a spus că veniturile valutare mai mari reduc impactul puternic cauzat de creșterea prețurilor la cereale și permite investițiilor să facă față consecințelor pandemiei.

Asia continuă să fie flagship-ul exporturilor de carne de porc. Principalul importator de carne de porc din Brazilia, China a importat 50.700 de tone doar în august, o creștere de 168% de la un an la altul.

Un alt punct culminant a fost Hong Kong, cu 14.000 de tone (+ 48%). În comparația lunară, Vietnam își asumă a treia poziție în rândul importatorilor, cu 9.500 de tone în august. în anul precedent, țara a importat mai puțin de 800 de tone în aceeași perioadă.

Confirmarea cazurilor de PPA în Germania ar putea provoca o schimbare pe piața comerțului mondial cu carne de porc. Țara este un important exportator al produsului și a fost deja blocată de mai mulți importatori, precum China, Japonia, Filipine, Coreea de Sud și Mexic.

Cu toate acestea, pentru Brazilia, aceasta nu poate duce la un salt imediat în ceea ce privește cota de piață. Santin a spus: „La început, avem un factor limitativ, care este numărul de plante activate. Facilitățile care vând către China sunt deja aproape de capacitatea lor totală. Țări precum Statele Unite și Spania ar putea profita cu o creștere a volumului expediat către China și alte țări asiatice. ” În prezent, 16 unități din Brazilia sunt autorizate să livreze carne de porc către China.

Pe de altă parte, este posibil ca prețurile internaționale să crească și mai mult, deoarece Germania obișnuia să acopere aproape 15% din oferta Chinei de carne de porc. Santin a spus: „Fără Germania, oferta către China și Asia scade semnificativ; aprovizionarea va scădea ”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2