Stiri

702

În 2024, China va începe importul de carne de porc din Rusia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

China va importa prima carne de porc rusească la jumătatea anului 2024, potrivit vicepremierului rus Victoria Abramchenko, citat de PigProgress.

Se caută bazele legale

Este nevoie de muncă tehnică pentru a pune bazele legale pentru export, a spus Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia. Ministerul a estimat că va dura între 3 și 12 luni.

Pe partea rusă, unda verde este necesară pentru certificatele veterinare. Producătorii de porci ruși trebuie să treacă de înregistrare în sistemul veterinar chinez CIFER.

China a ridicat interdicția de aproape 15 ani asupra importurilor de carne de porc din Rusia în octombrie 2023, în urma unei analize aprofundate a situației din jurul pestei porcine africane (PPA) din țară și a unor negocieri ample la nivel politic de vârf.

RusAgro este cel mai mare câștigător

RusAgro, un important producător rus de carne de porc, va beneficia cel mai mult de pe urma deciziei chineze, potrivit Ricom-Trust, o companie de consultanță financiară din Moscova. Potențialul de dezvoltare ulterioară al industriei porcilor din Rusia depinde în întregime de export.

Consumul intern este deja excepțional de mare, în timp ce impulsul import-înlocuire este epuizat, potrivit analiștilor.

Potrivit Ricom-Trust, „Investițiile ulterioare [în industria porcilor rusă] sunt făcute în primul rând în vederea creșterii viitoare a exporturilor. În ultimii ani, o serie de companii mari au construit ferme de porci cu așteptările de a exporta carne de porc în țări asiatice, inclusiv China.”

Anul acesta, producția de carne de porc a Rusiei va crește cu aproximativ 5% sau 200.000 de tone. Acest ritm de creștere va fi menținut în 2024, au raportat analiștii. În anii precedenți, RusAgro a luat în considerare planuri de a construi ferme de porci în apropierea graniței cu China sau chiar în China.

Este probabilă o extindere în continuare a fermelor de porci

Producția de carne de porc a Rusiei este în creștere pe măsură ce fermele, în cadrul cărora au fost alocate împrumuturi avantajoase în cadrul unui program guvernamental în 2018, sunt puse treptat în funcțiune comercială, potrivit Uniunii Naționale a Producătorilor de Carne de Porc din Rusia (RUPP).

Acest proces este probabil să dureze până în 2025, deoarece unele ferme încă nu au atins performanța maximă a producției.

Anul viitor, creșterea ar putea chiar să se accelereze la 7% față de anul curent. RUPP a adăugat că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar dacă împrumuturile avantajoase cu dobânzi subvenționate nu vor mai fi disponibile pentru crescătorii de porci ruși.

Între timp, există semne că decizia Chinei de a ridica interdicția cărnii de porc din Rusia ar putea atrage noi investiții în industria porcilor din Rusia. Goldman Group, o companie proeminentă de porci siberian, a anunțat recent extinderea activelor sale în Krasnoyarsk Krai, Siberia, vrea să stabilească exporturi pe piața chineză.

Lucrările sunt programate să fie terminate până în ianuarie 2024, a spus compania, fără a oferi detalii suplimentare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2