Stiri

189

În 2021, prețul porcilor va continua să scadă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

2020 a fost caracterizat de Covid-19, pandemie care afectează fiecare aspect al vieții noastre. Acest lucru a lăsat o amprentă puternică asupra prețurilor porcilor, exacerbând efectele globale ale acelui alt virus - Pesta Porcină Africană. Va fi mai bună situația pentru 2021? Dr. John Strak, expert în piața de porci, privește înapoi și înainte. Iată previziunile sale, publicate de PigProgress.

Cei doi viruși vor lovi încă o dată: Covid-19 și ASF

Expertul german afirmă: ”Dacă am dreptate cu privire la modul în care vom învinge Covid-19, atunci există un alt set de circumstanțe pe care trebuie să ne concentrăm, care va avea o influență imensă asupra averilor industriei mondiale a porcilor. Și anume, ritmul de recuperare sau peste răspândirea pestei porcine porcine africane - virusul porcului care a apărut în China și Asia în 2018.

Situația Chinei este esențială pentru incertitudinea și riscul pe care le creează aceste alternative futures. A fost important să înțelegem poziția Chinei în economia globală pentru o generație acum (de când a făcut o intrare semnificativă în comerțul global), dar, pentru sectorul porcului și porcului (și pentru multe mărfuri primare), această importanță este imensă, deoarece iar prețurile mărfurilor sunt direct afectate de situația Chinei.

Incertitudine profundă cu privire la extinderea PPA

Am mai scris despre acest lucru, dar trebuie să vă reamintesc de profunda incertitudine cu privire la acești factori și de modul în care recuperarea sau răspândirea PPA va avea un impact asupra prețurilor globale.

Toată lumea este de acord că sectorul porcinelor din China a fost puternic lovit de ASF în 2019 - turma de reproducere a fost raportată că a scăzut cu aproximativ 40%. Dar problema centrală pentru exportatorii de carne de porc din vest este:

Cum putem măsura viteza și amploarea recuperării Chinei? În urmă cu un an, opinia consensului a fost că China va dura câțiva ani pentru a-și readuce producția de reproducție și porc la nivelurile pre-ASF.

Acest citat al unui analist Rabobank este un exemplu tipic al perspectivelor de atunci: „Toată lumea recunoaște că populația de porci din China a fost decimată, dar nu este pe deplin apreciat faptul că piața va dura ani - probabil o jumătate de deceniu - pentru a se reechilibra din cauza necesită reaprovizionare și faptul că importurile globale pur și simplu nu pot compensa deficitul. ”

Producția chineză de porc se normalizează până în 2024

În cel mai recent raport al său, Rabobank se așteaptă ca „producția de carne de porc chineză să se normalizeze până în 2024”, producția crescând cu cel puțin 10% față de nivelurile din 2020 și „o recuperare completă a numărului de porci în 2023 sau 2024”.

Și mai optimistă, linia oficială din China este acum că numărul total de efective și scroafe a revenit la peste 90% din nivelurile normale până la sfârșitul lunii noiembrie 2020 (agenția oficială de știri, Xinhua).

Prețuri, importuri și niveluri de sacrificare

Care sunt valorile cheie și cele mai fiabile prețuri, importuri și niveluri de sacrificare? Aruncă vreo lumină? Ei bine, prețurile porcului din China au scăzut în 2020 față de vârfurile lor anterioare, dar au revenit la jumătatea lunii decembrie.

Și, deși s-a raportat că importurile de carne de porc continuă să crească în al treilea și al patrulea trimestru, nu se știe cât din volumul respectiv este utilizat pentru a umple stocurile și cât este pentru a satisface consumul intern.

În mod semnificativ, nivelurile de sacrificare a porcilor prezintă acum semne de creștere și, fiind un indicator cu întârziere, ar fi de așteptat ca numărul uciderilor să crească după, să zicem, 6-9 luni ale unei expansiuni inițiale a efectivului.

Extinderea în seria de timp pentru turma de scroafe chineze a fost raportată pentru prima dată la sfârșitul anului 2019 și a crescut constant pe tot parcursul anului 2020, deși aceasta este o statistică relativ nesigură. Deci, o creștere a numărului de sacrificări ar fi logică acum. Datele tind să sugereze că producția de porci și porc a crescut în China în a doua jumătate a anului 2020.

Va continua producția de porc să crească?

Dar vor continua să crească și productivitatea va fi redusă în turma reconstruită din cauza potențialului genetic redus al unora dintre femelele reproducătoare reținute din turme comerciale?

 Aceste „femele încrucișate pe trei căi” vor avea mai puțini descendenți pe așternut și pe parcursul vieții lor. În mod clar, aceste întrebări necesită date fiabile pentru a obține răspunsuri utile pentru deciziile de producție și investiții. Vom reveni la acest punct la sfârșitul acestui articol.

Situația în UE: Scăderea prețurilor porcilor

În UE, prețurile porcilor au scăzut în al patrulea trimestru al anului 2020. Acest lucru reflectă în principal impactul ASF găsit în populația de mistreți din Germania și interzicerea ulterioară a importurilor provenite din Germania de către China, Japonia și Coreea de Sud (au existat și au fost perturbări locale la cererea de porci de către procesatori ai căror angajați au fost infectați cu Covid-19).

„Excedentul” de finisare rezultat d porcii din Germania afectează cererea de înțărcători și porci finisați trimiși anterior în Germania pentru creștere sau sacrificare. Acești porci sunt, literalmente, „fără adăpost”.

Fluxul normal de porci și carne de porc în lanțul de aprovizionare european a fost grav perturbat. Se raportează că prețurile la purcei / înțărcători au scăzut cu aproape 40% față de anul trecut și au scăzut cu aproape 50% de la începutul anului 2020.

Danezii vor lua fața germanilor

Prețurile danezilor se află în mod normal în spatele vecinilor germani, dar acestea s-au schimbat în trimestrul 3 și 4 din 2020. Dar producătorii ambelor țări au văzut că prețurile lor scad abrupt.

Această perturbare și marjele scăzute suferite de fermieri trebuie să afecteze numărul și efectivele de turme în prima jumătate a anului 2021. O prognoză a autorităților germane estimează că producția germană de porc va scădea cu 10% în 2021.

SUA: vremuri dificile pentru producătorii de porci

De cealaltă parte a iazului mare, producătorii SUA de porci au cunoscut și momente dificile în 2020. Ultimele informații arată că „săritura la grătar” pentru prețurile porcilor nu a sosit în 2020. În schimb, am avut o scădere de vară. Piața a revenit la un model sezonier normal în SUA la o etapă târzie a celui de-al treilea trimestru și și-a menținut sezonalitatea până la sfârșitul anului.

Acest lucru nu a fost suficient pentru a împiedica producătorii americani să reducă numărul de scroafe. Conform raportului recensământului din septembrie, inventarul de reproducere din SUA, cu 6,33 milioane de capete, a scăzut cu 1,5% față de anul trecut.

În sondajul de intenții, fermierii de porci din SUA au spus că vor naște 3,12 milioane de scroafe în trimestrul septembrie-noiembrie 2020, care este în scădere cu 5% față de fătările reale din aceeași perioadă din 2019. Mai mulți analiști consideră că recensământul USDA din septembrie 2020 a subevaluat amploarea contracției în turma SUA.

Ciclul nostru global al prețurilor porcilor este construit într-un mod care ar trebui să preia toți factorii de forță și atracție inerenți unei piețe globale care funcționează liber și să ne ofere un semn al direcției prețurilor în lunile următoare. Ultima dată când am scris aici modelul a fost „prezentând acum semne că o fază ascendentă este pe cale să înceapă”.

Prețurile globale ale porcilor scad

Dar această mișcare ascendentă a indicelui global al prețurilor a fost de scurtă durată, iar prețul global scade acum, săptămână cu săptămână. Impactul ASF în Germania nu s-a limitat la acea țară, iar disponibilitatea Chinei de a perturba tiparele comerciale globale pe termen mediu a reușit, efectiv, să frâneze majoritatea producătorilor de porci din UE.

Producătorii SUA nu sunt într-o poziție mult mai bună, deoarece prea mulți porci urmăresc prea puțini cumpărători. Contracțiile de aprovizionare din America de Nord și Europa sunt în curs de desfășurare, dar expansiunea turmei chineze contracarează acest lucru.

Ce zici de cerere?

Este destul de corect să întreb: Se pare că importurile din China vor scădea în 2021, dar Covid-19 a lăsat o gaură mare în cererea de proteine ​​din carne în Occident, întrucât serviciul alimentar și „evenimentele” au fost blocate anul trecut. Am început această lucrare sugerând că știința și vaccinurile ar învinge Covid-19 în 2021. Dacă acest lucru este corect, o mare parte a cererii consumatorilor pentru ospitalitate și „vremuri bune” ar putea reveni în 2021.

Prețuri slabe, pe măsură ce se apropie Anul bouului

Acest scenariu ar sugera apoi că scăderea prețurilor porcilor pe care le-am văzut în a doua jumătate a anului 2020 ar putea fi înlocuită cu creșterea prețurilor în a doua jumătate a anului 2021.

Cu toate acestea, în primul trimestru al anului 2021, cifrele indică prețuri scăzute ca diversele oferte efectele Covid-19 și ASF „relaxează-te”.

La mijlocul lunii februarie, vom sărbători Anul Nou Chinezesc, Anul boului. Acesta este considerat un animal muncitor și cinstit și, mai mult ca oricând, avem nevoie de analize de date amănunțite și fiabile în 2021, astfel încât să putem lua decizii solide cu privire la viitoarea producție mondială de porc și porc.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2