Stiri

205

IFFA 2022: Succesul a depășit așteptările

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Industria mondială a cărnii și proteinelor a confiscat fiecare minut al IFFA între 14 și 19 mai: pentru crearea unei rețele intensive, pentru a vedea inovații și pentru a face afaceri.

Durabilitatea în prim-plan

Producția durabilă, procesele automatizate și digitalizarea în toate domeniile de procesare, ambalare și vânzare au caracterizat gama de produse de la standuri. Interesul ridicat pentru proteinele alternative a arătat, de asemenea, potențialul mare de viitor al acestei piețe.

Aproximativ 50.000 de vizitatori din 129 de țări au călătorit la Frankfurt pe Main pentru cel mai important târg internațional IFFA – Tehnologie pentru carne și proteine ​​​​alternative.

Emoțiile și încântarea de a ne reuni personal la IFFA au fost mari: timp de șase zile, expozanții au prezentat inovații pentru producția și ambalarea durabile și eficiente a cărnii și a proteinelor alternative.

Aproximativ 50.000 de vizitatori comerciali au fost mai mult decât mulțumiți de întâlnirea „lor” industriei, care a avut loc după ciclul obișnuit de trei ani, care corespunde ciclului de inovare al industriei. Wolfgang Marzin, Președintele și CEO al Messe Frankfurt, și-a exprimat, de asemenea, entuziasmul:

„A fost o plăcere să mă plimb prin săli și să reîntâlnesc participanții din industrie. O dispoziție aproape euforică a dominat IFFA. Se simțea în mod clar cât de ușurați era toată lumea că în sfârșit putea să ne întâlnim personal din nou. Industria a fost deschisă la noi subiecte și și-a demonstrat impresionant puterea inovatoare. Reuniunea globală a familiei a stabilit din nou tendințele pentru următorii ani – nu în ultimul rând datorită extinderii pentru a include proteine ​​alternative."

Industria cu putere inovatoare

Automatizarea și digitalizarea sunt temele motrice în procesarea cărnii și proteinelor și au fost în centrul inovațiilor. Industria expozantă a arătat, de asemenea, soluții și idei pentru creșterea eficienței energetice și a producției care economisește resursele pentru a atinge obiectivul UE de neutralitate climatică până în 2050.

Richard Clemens, director general al Asociației VDMA pentru mașini de procesare și ambalare a alimentelor, este mai mult decât mulțumit de desfăşurarea târgului şi a subliniat: „În sfârşit, industria se poate reîntâlni. Dispoziţia la IFFA 2022 este excepţional de bună. Vizitatorii naţionali şi internaţionali sunt foarte interesaţi de inovaţii şi, în numeroase cazuri, au proiecte foarte concrete în Bucuria de a ne întâlni în sfârșit personal din nou este evidentă peste tot.”

În ceea ce privește industria ambalajelor, inovațiile au fost în întregime în concordanță cu sloganul: „Cât mai mult este necesar, cât mai puțin posibil”. Pe lângă reciclabilitate, producătorii s-au concentrat pe materii prime regenerabile: ambalaj pe bază de bio ca alternativă la plastic fabricat. din materii prime fosile indică calea către un viitor mai prietenos cu mediul.

Asociația Măcelarilor Germani (DFV), susținută de Echipa Națională a Comerțului Măcelarilor, a plasat promovarea tinerelor talente profesioniste în centrul multor activități din Sala 12.0. Herbert Dohrmann, președintele DFV, este pe deplin mulțumit de IFFA: „Sunt un optimist, dar cu siguranță nu m-aș fi așteptat să ne întâlnim atât de mulți dintre colegii noștri aici și să fie o atmosferă atât de grozavă la târg.

Creșterea cu peste 25 la sută a numărului de produse la competițiile internaționale de calitate, două competiții noi pentru tineri profesioniști și o performanță puternică a echipei noastre naționale au adus multă viață zonelor noastre.

O vizită la IFFA a meritat pentru fiecare companie. în industria cărnii, deoarece evoluțiile tehnice și tehnologice din ultimii trei ani au fost extraordinare. Târgul și-a îndeplinit mai mult decât atât rolul de motor al inovației pentru sector.”

Premieră de succes: Mare interes pentru proteinele alternative

Tendința este către un consum mai conștient de carne. Cu toate acestea, mulți oameni nu doresc să renunțe la modelele lor alimentare obișnuite. Prin urmare, industria și comerțul dezvoltă alternative pe bază de plante din ce în ce mai perfecte – piața alternativelor de carne pe bază de plante sau din culturi celulare este în creștere rapidă.

Apar produse noi, ceea ce înseamnă, de asemenea, un impuls al inovației pentru tehnologia de producție. Reluând această tendință, IFFA și-a extins portofoliul de produse pentru prima dată și s-a concentrat pe tehnologia proceselor și ingredientele pentru proteine ​​alternative.

Vizitatorii au manifestat un mare interes pentru alternativele de carne pe bază de plante, produsele hibride și carnea de cultură celulară – atât la standurile expozanților, cât și prin participarea acestora la programul evenimentului. Conferința ProVeg și Discovery Tours conduse de Good Food Institute Europe, de exemplu, au fost foarte populare.

Fabio Ziemßen, primul președinte al Asociației Germane pentru Surse Alternative de Proteine, trage o concluzie pozitivă din participarea în premieră a asociației sale la IFFA: „IFFA 2022 a arătat clar că sursele alternative de proteine ​​vor continua să aibă un loc ferm la târgul internațional de top. în viitor, și că acest subiect va continua să crească în următorii ani.

Prin urmare, este indispensabil ca producătorii și distribuitorii de surse alternative de proteine ​​să fie prezenți aici peste trei ani. Fiind asociația industriei germane, așteptăm cu nerăbdare să continuăm să însoțim și să modelăm această dezvoltare în viitor.”

Convins, entuziasmat, inspirat

Standurile expozanților erau aglomerate: fie între tăietoarele de boluri, linii de transport sau mașini de ambalat, în fața raftului de ingrediente, în zona de concurs a măcelarilor sau în Fabrica IFFA – vizitatorii au fost interesați în primul rând de experiența haptică. Atingerea, mirosul, degustarea, vizualizarea mașinilor în funcționare live, schimbul de experiențe personale și extinderea cunoștințelor au fost în fruntea agendei.

La 96 la sută, satisfacția generală este chiar mai mare decât la IFFA 2019 - și, prin urmare, la un nivel absolut de vârf. Potrivit unui sondaj regulat al vizitatorilor efectuat de Messe Frankfurt, 95% au fost mulțumiți de gama de produse și servicii ale expozanților, iar 96% au spus că și-au atins obiectivele de vizitare la târg.

În ciuda condițiilor generale dificile în prezent, la Frankfurt au venit vizitatori din 129 de țări. Cu o pondere totală de 72% vizitatori internaționali, IFFA își menține astfel relevanța ridicată pentru industria globală. Principalele țări vizitatoare au inclus Țările de Jos, Italia, Spania, Polonia, SUA, Brazilia, Austria, Marea Britanie, Elveția și Franța.

Pentru prima dată, IFFA a fost extinsă și în spațiul digital

Pe platforma IFFA Digital Extension, participanții au putut să se contacteze în prealabil, să își facă programări și să afle despre inovațiile expozanților chiar înainte de începerea târgului.

Aceste funcții ale platformei de evenimente digitale au fost disponibile și după evenimentul la fața locului IFFA până pe 31 mai 2022. Și: oricine a ratat o prezentare la Forumul IFFA poate viziona în continuare înregistrările pe platforma digitală ulterior. Extensia digitală IFFA a înregistrat 12.661 de accesări până la sfârșitul emisiunii.

IFFA 2022 în cifre:

Expozanti 860

Națiunile expozante 44

Ponderea expozanților internaționali 58 %

Spatiu expozitional in mp (brut) 115.000

Vizitatori 49.173

Națiunile vizitatoare 129

Ponderea vizitatorilor internaționali 72 %

Națiunile vizitatoare de top

(excluzând Germania) Țările de Jos, Italia, Spania, Polonia, SUA, Brazilia, Austria, Marea Britanie, Elveția, Franța

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2