Stiri

160

IDFA: Producția globală de lapte poate asigura consumul tuturor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dezastrul pe care Covid-19 îl provoacă în întreaga lume și în industriile economiilor lumii, este fără îndoială, extrem. Deși există încă multe lucruri care nu sunt clare, în ceea ce privește statisticile și impacturile reale pe care le va avea Covid-19 în acest an, există preocupări pe toate planurile. Care sunt factorii de top din industria produselor lactate care sunt monitorizați îndeaproape? O analiză efectuată de International Dairy Food Association (IDFA), și publicată de DairyGlobal, ne oferă trei indicii.

Logistica

Guvernele trebuie să monitorizeze porțile de intrare, canalele de transport maritim, facilitățile de procesare și aprovizionarea cu alimente pentru a asigura siguranța și integritatea alimentelor. De exemplu, în Statele Unite, în acest moment nu există o preocupare sporită pentru siguranța alimentelor produse și prelucrate, inclusiv a produselor lactate.

În acest sens, Michael Dykes, DVM, președinte și CEO al IDFA a declarat: ”Asociația noastră este în contact strâns cu agențiile federale și Casa Albă, pentru a asigura că rutele de transport și liniile de aprovizionare din diferite regiuni ale țării rămân lipsite de perturbări. Aceste rute sunt cruciale pentru comerțul și siguranța publică și trebuie să rămână neobstrucționate”.

Situația reală în porturile din China rămâne neclară. La începutul lunii martie au existat îngrijorari cu privire la containerele de transport care stau pe nave, care nu au putut să fie descărcate în porturile chineze, precum și numărul redus de containere care sunt mutate în și din porturile chineze. Aceste îngrijorări vizează o deteriorare a produselor perisabile, precum untul și brânza.

 Forta de munca

Impactul asupra lucrătorilor din China în mijlocul Covid-19 este evident, deoarece țara luptă pentru a opri răspândirea bolii, iar mulți dintre lucrătorii din porturi au fost rugați să rămână acasă, provocând o rezervă a navelor cu container.

O altă îngrijorare care apare în acest sector este față de ce s-ar putea întâmpla cu forța de muncă agricolă, dacă aceasta revine în fermele lactate, de exemplu. Operațiunile lactate ar putea avea un impact major asupra forței de muncă, dacă virusul se va răspândi la lucrătorii din fermă. Prin urmare, este esențial să planificăm înainte, având în vedere situația actuală. Dacă aveți un plan de gestionare în cadrul operațiunilor de lapte ar fi benefic pe termen lung.

Piețele

În ceea ce privește importurile de produse lactate din China, potrivit unui analist senior de la Rabobank, pentru tot anul 2020, o scădere a cererii totale de produse lactate în anul 2020, poate duce la o reducere a importurilor cu 11%, pentru anul respectiv, întrucât o reducere de 5% a cererii totale de produse lactate ar face ca importul să scadă cu 25%, în 2020.

Rabobank a adăugat: Având în vedere impactul major asupra serviciilor alimentare, efectele secundare ar putea determina exportatorii să reducă o parte din producția de brânză, unt și smântână în WMP și SMP, fapt care va duce duce la creșterea producției de lapte praf pe piața globală, mai ales dacă China trece în modul de destocking.

Este lapte pentru toți

Într-o altă ordine de idei, un comunicat de presă al Asociației Internaționale a Alimentelor Lactate (IDFA) din 14 martie, Dykes, DVM, președinte și CEO al IDFA, a lansat următoarea declarație cu privire la disponibilitatea produselor lactate:

”Membrii noștri, care reprezintă lanțul complet de aprovizionare a produselor lactate de la cooperativele de lapte, până la producătorii de produse lactate, către comercianții cu amănuntul, raportează în acest moment că industria de produse lactate nu se confruntă cu întreruperi și continuă să furnizeze consumatorilor lapte și produse lactate accesibile. Chiar și în condiții de creștere a cererii, la unitățile de vânzare cu amănuntul, laptele rămâne accesibil și disponibil. "

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2