Tehnologii

231

IDF a publicat Standardul General Codex actualizat, pentru lactate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dairy Industries informează că Federația Internațională a Produselor Lactate (IDF) a publicat o actualizare a Buletinului său privind Standardul general Codex pentru utilizarea termenilor lactați, cunoscut și sub denumirea de GSUDT, oferind cititorului cele mai recente informații despre natura, conținutul și posibilele implicații ale GSUDT, în contextul comerțului național, regional și internațional, inclusiv statutul său în raport cu Acordul OMC privind barierele tehnice în calea comerțului.

IDF afirmă că protecția integrității produselor lactate este vitală, dat fiind că producția și introducerea pe piață a imitațiilor inferioare din punct de vedere nutrițional pot prezenta riscuri potențiale pentru sănătate pentru consumatori.

Standardul general Codex pentru utilizarea condițiilor lactate (CXS 206-1999) a fost adoptat de Codex Alimentarius în 1999, corespunzător mandatului său de a asigura utilizarea corectă a termenilor de lapte destinate laptelui și produselor lactate, pentru a asigura practici corecte în produsele alimentare comerț și pentru a proteja consumatorii de confuzia sau inducerea în eroare a utilizării termenilor de lactate pentru produsele care nu sunt lactate.

Recunoscute la nivel global și puse în aplicare în reglementările sau politicile multor țări din întreaga lume, regulile clare ale Codex GSUDT oferă un cadru acceptat la nivel internațional pentru a proteja integritatea laptelui și a produselor lactate împotriva produselor de imitație nutritiv inferioare care încearcă să profite de imagine naturală și sănătoasă a laptelui și a produselor lactate.

Buletinul IDF 507/2020: Standardul general Codex pentru utilizarea termenilor lactați - Natura, intenția și implicațiile sale, a fost elaborat pentru a ajuta factorii de decizie politică, operatorii din sectorul alimentar și autoritățile de aplicare a legii să interpreteze detaliile GSUDT. Această nouă ediție înlocuiește anterior Buletinul IDF 397 din 2005 pe această temă.

Melissa Cameron, Dairy Australia și președinta Comitetului permanent IDF pentru standarde de identitate și etichetare, a declarat: „Originea naturală, valoarea nutrițională, proprietățile funcționale și caracteristicile senzoriale ale laptelui și produselor lactate au creat percepția pozitivă a consumatorului și piața puternică poziția laptelui și a produselor lactate în întreaga lume.

Această actualizare sprijină factorii de decizie politică, operatorii din sectorul alimentar și autoritățile de aplicare a legii în evitarea oricărei utilizări eronate a termenilor de lactate pentru produsele fără lapte, esențiale pentru protejarea sănătății consumatorilor.

Buletinul IDF 507/2020 oferă detalii cu privire la GSUDT, care acoperă atât etichetarea, cât și informații promoționale despre produsele lactate și alte alimente pentru prelucrarea ulterioară, precum și pentru consumul direct, precum și informații despre aplicarea termenilor „lapte”, „produs din lapte”, „ produs lactat compozit ”,„ produs lactat reconstituit ”,„ produs lactat recombinat ”și alți„ termeni lactați ”și informații legate de interpretarea Codex GSUDT. Aplicația sa ajută consumatorii din întreaga lume să ia propriile decizii de cumpărare în ceea ce privește produsele din lapte față de produsele care nu conțin lapte și ajută factorii de decizie să asigure practici corecte în comerțul cu alimente.

Buletinul IDF 507/2020: Standardul general Codex pentru utilizarea termenilor lactați - Natura, intenția și implicațiile sale pot fi descărcate gratuit de pe site-ul IDF.

Publicarea Buletinului IDF este însoțită de lansarea unui document de poziție al IDF privind acest subiect, care oferă o imagine de ansamblu și mesaje cheie. Documentul de poziție al IDF „Standardul general Codex pentru utilizarea termenilor lactați - natura, intenția și implicațiile sale” este disponibil pentru descărcare de pe site-ul IDF.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2