Tehnologii

252

IDF a elaborat un nou Ghind de aplicare a conversiei pentru determinarea calității microbiologice a laptelui crud

autor

MeetMilk.ro

distribuie

IDF (International Dairy Federation), a lansat noi îndrumări privind aplicarea conversiei pentru determinarea calității microbiologice a laptelui crud, pentru a asigura siguranța produselor lactate.

Din punct de vedere istoric, metodele dezvoltate se bazau pe numărarea standard a plăcilor, care permit determinarea unităților de formare a coloniilor.

În zilele noastre, majoritatea analizelor de rutină se efectuează cu tehnologii automate bazate pe citometrie în flux și oferă un număr total de bacterii, cu ecuații de conversie a unităților instrumentelor în unități ale metodei clasice de ancorare (numărarea standard a plăcilor) dezvoltată de-a lungul anilor.

Cu toate acestea, ecuațiile de conversie pot varia considerabil între țări sau între laboratoare. Acest lucru poate provoca probleme în comerțul internațional cu produse lactate, precum și provocări în relațiile dintre companiile lactate internaționale, producătorii lor de lapte în ceea ce privește compararea rezultatelor.

Identificând necesitatea de a furniza echivalența, buletinul IDF nr. 511/2021 a fost dezvoltat pentru a explica subiectul conversiei unităților numărului total de bacterii (TBC) în unități de formare a coloniei (CFU): Conversia este transformarea rezultatelor din analizatorii de bacterii utilizați în testarea zilnică la rezultatul metodei Ancoră (sau Referință).

Buletinul IDF prezintă, de asemenea, perspective părților interesate și exemple din viața reală a diferitelor strategii de conversie care ilustrează soluțiile adoptate la nivel mondial de către anumite companii lactate și organisme de reglementare:

• Conversie pe laborator, țară sau continent,

• Nicio conversie,

• Sau soluții hibride, de ex. fermierii sunt plătiți de rezultatele neconvertite, iar rezultatele pentru verificarea conformității reglementărilor sunt convertite în unități standard de numărare a plăcilor.

Aurélie Dubois-Lozier, manager de programe Știință și Standarde, a declarat: „Scopul nostru cu acest buletin este de a oferi informații cu privire la capacitățile a două metode care descriu aspecte diferite ale calității microbiene a laptelui crud, chiar dacă ambele sunt definite în mod obișnuit ca număr total de bacterii.

Acest lucru va permite părților interesate să ia decizii științifice cu privire la modul în care se poate evalua cel mai bine rezultatele testelor obținute în raport cu limitele din reglementările oficiale și din schemele de notare. ”

IDF spune că acest document de îndrumare este o lectură obligatorie pentru toți cei care evaluează numărul total de bacterii și, în special, pentru cei care organizează și utilizează scheme de testare a bacteriilor, cum ar fi autoritățile de reglementare, producătorii de lapte, consilierii fermelor, managerii lanțului de aprovizionare și cumpărătorii de produse lactate de calitate.

Împreună cu standardele recent actualizate, ISO 21187/IDF 196 Lapte - Determinarea cantitativă a calității microbiene - Ghid pentru stabilirea și verificarea unei relații de conversie între rezultatele unei metode alternative și rezultatele metodei de ancorare și ISO 16297/IDF 161, Buletinul IDF n ° 511 oferă îndrumări ușor de aplicat pe tema conversiei, documentate de fapte bazate pe știință și puse la dispoziția unui public mult mai larg.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2