Stiri

139

HAIP își revizuiește politica de certificare halal

autor

MeetMilk.ro

distribuie

HalalAssure-IP (HAIP) și-a reeditat politica de certificare Halal impunând ca, în timpul sacrificării, să fie prezent un măcelar autorizat.   Această solicitare a HAIP a venit în urma mai multor dezbateri cu experții despre importanța bunăstării animalelor, dar și în urma concluziilor rapoartelor pe această temă, potrivit meatinfo.co.uk Cercetările au concluzionat că, indiferent dacă animalul este sacrificat halal sau non-halal, un abator ar trebui să aibă măcelari instruiți și cu experiență, pentru a atinge nivelul de bunăstare așteptat.   Astfel că, de la 1 decembrie 2015, toate abatoarele care doresc să-și reînnoiască certificarea halal, conform standardului HAIP, vor trebui să aibă angajat un măcelar autorizat pentru fiecare locație, măcelar care să fie instruit și atestat de HAIP. În vederea punerii în practică a acestei politici, HAIP a înființat un curs de formare pentru măcelarii autorizați, curs la care participanții vor fi instruiți theoretic și practice în vederea recunoașterii atestării lor ca măcelari autorizați pentru sacrificarea halal.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2