Stiri

98

GulfFood-Dubai 2014: Nicio companie românească de carne, la cel mai mare târg de food din zona arabă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În ziua de 23 februarie, în Dubai-Emiratele Arabe Unite, s-a deschis GulfFood, cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare din zona Golfului dar și din spațiul economic arab. La târg participă companii de pe toate continentele, interesul vizitatorilor crescând de la o oră la alta, de la o zi la alta. La standuri sunt expuse produse de cea mai bună calitate care acoperă întreaga arie de preocupări a sectorului alimentar mondial, focusat pe specificul de consum al lumii arabe. Participarea României este redusă, dar acest fapt nu este pus decât pe seama distanței și, desigur, a cheltuielilor crescute de reprezentare. În privința eventualilor procesatori români de carne, absența acestora de la evenimentul din Dubai ține de specificul pieței arabe, dar și de absența acreditărilor Halal în privința procesării cărnii. Oricum, din rândul companiilor românești putem aminti: Romdil-biscuiți și napolitane; Tecsa-dulciuri și biscuiți; Carpatica Springs-Apa minerala Aqua Carpatica și Procer-Consultanță. De buna reprezentare a firmelor noastre s-a ocupat domnul Ovidiu Costea, Atașat economic al Consulatului României din EAU. Singura agentie media care participa la eveniment este Agentia infoALIMENT, aceasta fiind reprezentata de domnul Laurentiu Mitrea, Presdinte al infoGROUP si de doamna Claudia Bocean, Director General. Daca, inca de ieri, la standurile companiilor expozante au inceput deja negocierile, concomitent, ca parte a târgului GulfFood, la hotelul Conrad Dubai s-a deschis Summitul Mondial al Securității Alimentare, eveniment care a reunit miniștri, funcționari de nivel superior din randul țarilor participante și lideri ai industriei internaționale. Organizat cu sprijinul Ministerului Apelor și Mediului din Emiratele Arabe Unite, Summit-ul a fost deschis de Excelența Sa  Dr. Rashid Ahmed Mohammed Bin Fahad, ministrul Emiratele Arabe Unite pentru Apă și Mediu, care, in cuvantul sau a vorbit despre starea securitatii alimentare în Emiratele Arabe Unite și Orientul Mijlociu, precum și despre provocările în asigurarea aprovizionării cu alimente din regiune, in viitor. La randul sau, ES Dr. Bin Fahad a vorbit despre "Asigurarea politicii de securitate alimentară, conform principiilor durabilitatii". In discursul sau, acesta a subliniat: "Regiunea araba intră într-o nouă perioadă de creștere economică, susținută de o populație înfloritoare, cu o dependență ridicată de pe produse alimentare importate din întreaga lume. De aceea, securitatea alimentară este o prioritate imediată.” Summit-ul a mai cuprins teme sustinute de Owen Paterson, Secretar de Stat pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale și MP pentru North Shropshire, Marea Britanie; Hon Peter Walsh, Ministrul Agriculturii și securitatea alimentară și Ministrul pentru apă- Victoria, Australia, ministrul Agriculturii Lyle Stewart, Canada, și Felix K. Koskei- Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii din Kenya. Vom reveni cu detalii. (Corespondenta din Dubai, 24 februarie-Claudia Bocean)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2