Stiri

170

Grana Padano, în creștere de cotă peste tot în lume

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Grana Padano continuă să crească în acest an, în ciuda închiderii restaurantelor din multe țări. Cererea mondială a crescut cu 3,7%.

În ciuda crizei de sănătate și a consumului redus în sectorul restaurantelor și al alimentației, ca rezultat, brânza protejată Grana Padano continuă să crească.

Cel mai consumat produs DOP (denumire de origine protejată) din lume a înregistrat creșterea consumului cu 3,7% anul trecut. Producția a crescut cu 2%, a anunțat consorțiul de protecție Grana Padano la adunarea generală anuală.

Între ianuarie și noiembrie, cererea a crescut în principal pe piața internă italiană (+ 7,1%), dar vânzările în Germania - principala piață externă reprezentând 27% din totalul exporturilor - au crescut și cu 7%, datorită vânzărilor puternice cu amănuntul. Elveția (+ 8%), Belgia (+ 6%) și Franța (+ 5%) au evoluat, de asemenea, bine.

Este frapant faptul că vânzările cu amănuntul au reușit să compenseze dispariția sectorului ospitalității, în urma căreia producătorii de brânză au reușit să închidă anul pozitiv.

Potrivit diferitelor rapoarte de cercetare, motivul acestei creșteri a vânzărilor este că, în perioade de criză, consumatorii se întorc la produse cunoscute în care au încredere, notează Retail Detail.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2