Stiri

110

Germania extinde la nivel național interdicția menționării ”fără gluten” pe produsele din carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pentru a elimina orice formă de concurență neloială și pentru a evita orice avantaj neloial la vânzare, în unele landuri din Germania este interzisă menționarea „fara gluten”, de pe ambalajele produselor din carne, urmand ca in viitorul apropiat sa fie implementata la nivel national.   Decizia are drept scop aliniarea la legislatia europeana* care recomanda evitarea promovariiunui fapt evident, fiind astfel o un demers etic, pornit de la faptul ca in mod obisnuit produsele din carne nu contin gluten.   * Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instituire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței produselor alimentare - Articolul 16,Prezentare:   “Fără a aduce atingere dispozițiilor speciale din legislația alimentară, etichetarea, publicitatea și prezentarea produselor alimentare sau a hranei pentru animale, inclusiv forma, aspectul sau ambalajul lor, materialele de ambalare folosite, modul în care sunt aranjate și cadrul în care sunt expuse, precum și informațiile oferite în legătură cu acestea prin orice mijloc de informare în masă nu trebuie să inducă în eroare consumatorii.”   Alte norme legislative:DIRECTIVA 2008/112/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 16 decembrie 2008 de modificare a Directivelor 76/768/CEE, 88/378/CEE, 1999/13/CE ale Consiliului și a Directivelor 2000/53/CE, 2002/96/CE și 2004/42/CE ale Parlamentului European și ale Consiliului, pentru a le adapta Regulamentului (CE) nr. 1272/2008 privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor și a amestecurilor.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2