Stiri

219

Germania amână amendarea Normelor de bunăstare a porcilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Autoritatea Sanitar-Veterinară Bundesrat, din Germania, a amânat din nou votul controversat pentru modificarea condițiilor de creștere a părcilor și a măsurilor de bunăstare.

Activistii pentru protecția animalelor și Verzii solicită reglementări mai stricte, dar fermierii se tem de costuri mari. Cu toate acestea, Bundesrat și-a anulat votul cu privire la cât timp se pot păstra scroafele în cuști metalice.

În prezent, scroafele sunt îngrășate timp de câteva săptămâni după inseminarea artificială și în jurul perioadei de naștere, timp în care se pot deplasa doar ușor înainte sau înapoi, dar nu în lateral.

O propunere a ministerului agriculturii din Germania de modificare a regulamentului privind bunăstarea animalelor și creșterea animalelor, prevăzută pentru reducerea cușcării la cinci zile în jurul nașterii în loc de 35 de zile, iar șederea în centrul de împerechere trebuie să fie redusă de la patru săptămâni la opt zile.

În 2015, Curtea Administrativă Superioară din Saxonia-Anhalt a decis că actuala zootehnie este ilegală, deoarece porcii nu puteau întinde picioarele în cutie, dar legea nu s-a schimbat încă.

Conform propunerii, cuștile trebuie să fie mărite, pentru a măsura cel puțin 2,2 metri lungime și între 65 și 85 de centimetri lățime.

Fermierii se tem de costuri

Modificările ar trebui să se asigure că șansele de fertilizare sunt maximizate și ca purceii să nu fie călcați până la moarte de mamele lor mai târziu. Cu toate acestea, activiștii pentru protecția animalelor au solicitat anularea acestor așa-numite „cutii de porci” de ani buni.

Organizația „Land schafft Verbindung” (Land connects) organizase vineri (5 iunie) o manifestație în fața Bundesrat, în timp ce membrii asociațiilor de fermieri s-au adunat și la Berlin, avertizând asupra prejudiciului economic considerabil pe care acest lucru l-ar putea provoca fermierilor germani.

Enno Garbade, președintele comitetului de păsători de scroafe din Landvolk-ul Saxiei Inferioare, a fost printre manifestanți. În urmă cu patru ani, a reconstruit grajdurile celor 380 de porci ai săi din districtul Cuxhaven.

Cu toate acestea, în cazul în care noile propuneri vor intra în vigoare, el ar trebui să reconstruiască din nou și să investească între 300.000 și 400.000 €, a declarat el pentru EURACTIV Germania. „În plus față de conversia scumpă, va trebui să-mi reduc efectivul cu 100 de scroafe. Puteți afla cât de neprofitabil este acest lucru ”, a adăugat el.

Ministerul agriculturii din țară estimează costurile pentru transformarea caselor de porci germane la aproximativ 1,1 miliarde de euro, cu până la 300 de milioane de euro provenind din pachetul de stimulare economică prezentat în această săptămână.

Verzii doresc să consolideze și mai mult propunerea

„Agricultorii trebuie să știe în ce condiții pot construi sau păstra întreaga fermă de porci dacă nu va mai plăti în curând. Problema noastră principală este blocarea politică ”, a spus Garbad.

În februarie, votul fusese eliminat de pe ordinea de zi a Bundesrat, deoarece cele nouă state guvernate de verzi doreau să consolideze propunerea lui Klöckner.

La sfârșitul lunii mai, statele mai conservatoare din Renania de Nord-Westfalia (CDU și FDP) și Schleswig-Holstein (CDU, Verdele, FDP) au prezentat apoi o propunere de compromis, care ar scurta perioada de conversie a fermierilor la opt ani. Dar această propunere nu a găsit încă o majoritate.

Organizația de consumatori Foodwatch a cerut statelor federale ecologice să nu susțină propunerea actuală.

„Oricine care acordă la fel de multă importanță ca Verzii pentru mediu, oamenii și animalele nu pot și nu trebuie să fie de acord cu reglementările care permit blocarea animalelor fără apărare în corsete strânse forțate din bare de fier pentru mai mulți ani”, a spus Matthias Wolfschmidt, medic veterinar și director de strategie internațională a Foodwatch.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2