Stiri

160

Genetica, determinanată în profitul fermei de ovine

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Genetica animală și determinarea sexului la miei sunt determinante pentru creșterea profitului în ferma de ovine, conform unui studiu realizat în Noua Zeelandă. Tratarea în mod diferit a mieilor masculi și a mieilor femele în timpul perioadei de creștere, dar și la momentul sacrificării poate aduce beneficii financiare importante, arată un recent studiu realizat la mai multe ferme din Noua Zeelandă.

  Oficiul pentru carnea de vită și miel din Noua Zeelandă arată că un grup de 15 dintre cei mai buni femieri din North Island (Insula Nordică), care furnizează miei către Progressive Meats, a urmărit evoluția a 42.000 de miei de-a lungul a două sezoane pentru a afla care este impactul hranei, în funcție de rasa și sexul animalulului, asupra randamentului cărnii vandabile. Rezultatele au subliniat importanța tratării mieilor în mod diferit, în funcție de sex. Purtătorul de cuvânt al celor 15 producători de carne de miel, Suart Ellingham, director general la Horizon Farming Limited, a declarat: ”Principalul mesaj al studiului este acela că fermierii au tendința de a trata miei ca pe niște miei. Ei nu separă mieii în funcție de sex și nu urmăresc modul diferit de dezvoltare al acestora, în funcție de sex, la momente diferite ale anului. Această metodă de management, în care mieii tind să fie tratați la fel, este deosebit de vizibilă în special în cazul mieilor ce sunt aproape de a fi livrați procesatorilor. De asemenea, un miel întreg este diferit de un berbecuț castrat, de un miel de lapte sau de o mieluță. De exemplu, acesta a explicat că perioadele de sacrificare trebuie să fie diferite: ”Când vine vorba de miele, sacrificarea acestora nu trebuie să aibă loc în lunile martie sau aprilie”. Caracteristicile de calitate ale cărnii diferă pe parcursul acestei perioade și prin urmare și prețul ce poate fi obținut de la procesator. Prin urmare sacrificarea mielelor ar trebui să aibă loc înainte de această dată. De asemenea, studiul a arătat că la aceeași vârstă, în medie, mieluțele și mioarele au fost mai grase, comparativ cu mieii, întărind ideea că ”identificarea sexului animalelor și adaptarea regimului lor de hrănire și a momentului procesării în funcție de acesta, poate îmbunătăți performanțele de creștere”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2