Tehnologii

251

GEA vinde două firme de echipamente pentru Industria laptelui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează DairyReporter, în conformitate cu optimizarea strategică a portofoliului său, GEA Group AG a declarat că cedează două companii care făceau parte din divizia sa de tehnologii agricole, mai precis, de tehnologii de ferme de lapte și procesare a laptelui.

Companiile sunt GEA Farm Technologies Japy SAS, un producător francez de rezervoare de răcire a laptelui cu sediul în Dijon, și Royal De Boer Stalinrichtingen B.V., un furnizor european de diferite tipuri de echipamente pentru hambar cu sediul în Leeuwarden din Olanda.

Holdingul german Mutares SE & Co. KGaA a cumpărat cele două firme. Combinate, cele două companii au generat venituri de aproximativ 50 milioane de euro (58,8 milioane de dolari) în 2019.

Ambele părți au convenit să nu dezvăluie detaliile financiare ale tranzacției care face obiectul aprobării controlului fuziunii. Încheierea tranzacției este așteptată în decembrie 2020.

"Suntem încântați că Mutares SE & Co. KGaA va deveni noul proprietar al ambelor companii, deoarece Mutares este în măsură să dezvolte potențialul de afaceri al fiecărei companii în cea mai bună măsură posibilă", a spus Stefan Klebert, CEO al Grupului GEA.

Vânzarea va permite diviziei de tehnologii agricole GEA să se concentreze pe automatizarea și digitalizarea instalațiilor și proceselor de muls, soluții inteligente pentru gestionarea efectivelor și pe produse care asigură calitatea laptelui, garantează igiena instalațiilor și îmbunătățesc sănătatea vacilor.

GEA a declarat că divizia va continua să ofere o gamă de produse și sisteme de manipulare a gunoiului de grajd, în special pentru piața nord-americană. Potrivit sursei citate, GEA va păstra accesul la portofoliul de produse al ambelor companii cedate, pentru a continua să servească nevoile individuale ale clienților.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2