Tehnologii

197

GEA lansează mașina de ambalat PowerPak Plus care funcționează cu hârtie

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit DairyReporter, GEA a prezentat noua sa mașină de ambalat cu termoformare PowerPak Plus, care permite utilizarea alternativelor de ambalare pe hârtie pentru a satisface cerințele de durabilitate.

În urma modificărilor tehnice, mașina este acum capabilă să utilizeze hârtie în gama sa de soluții - inclusiv ambalaje sub vid, MAP și termocontractabile - pentru o varietate de produse alimentare, cum ar fi carne, lactate, panificație și alimente convenabile.

Noua opțiune de ambalare este realizată dintr-un compozit de hârtie turnabil format din mai mult de 80% hârtie și o cantitate reziduală de plastic pentru caracteristici care oferă proprietăți de barieră. Mașina produce pachete termoformate de aproximativ 20 mm înălțime cu o peliculă superioară subțire pentru a închide și a sigila fiecare pachet.

Volker Sassmannshausen, senior manager de produse al sistemelor de ambalare termoformate la GEA, a declarat: „În timp ce consumatorii și comercianții cu amănuntul solicită reduceri ale utilizării materialelor plastice, industria alimentară trebuie să asigure ambalaje sigure de la începutul până la sfârșitul lanțului de aprovizionare.

„Nu numai că trebuie respectate toate standardele de igienă și calitate, ci și cerințele legale care necesită o reducere semnificativă a cantității de plastic utilizate în ambalaje. Când ne dezvoltăm mașinile, ne luăm întotdeauna reperele din ceea ce au nevoie clienții noștri, așa că acesta a fost un domeniu evident pentru noi. ”

Potrivit GEA, noul sistem de încălzire multi-zonă al mașinii de ambalat și capacitățile de etanșare asigură ambalarea alimentelor proaspete în condiții de siguranță și igienă. Sistemul de încălzire încălzește hârtia acoperită la temperatura precisă necesară, astfel încât să fie pregătită pentru turnare prin vid și aer comprimat.

Ca rezultat, GEA spune că noile caracteristici facilitează consumatorilor separarea hârtiei de plastic pentru eliminarea lor în fluxul lor de reciclare.

Sassmannshausen a adăugat: „Este minunat să vedem că putem modela materiale pe bază de hârtie fără nicio dificultate. Soluția noastră de ambalare din hârtie compozită este deja utilizată cu succes, iar aceste produse sunt acum pe rafturile supermarketurilor. Suntem mândri că suntem capabili să aducem o contribuție importantă la producerea de ambalaje alimentare mai durabile. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2