Tehnologii

191

GEA a lansat noul sistem de umplere ABF 2.0

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum menționează Dairy Industries, GEA și-a lansat noul său sistem de umplere a băuturilor sensibile la raft și a băuturilor pe bază de lapte.

Noua tehnologie aseptică de umplere prin suflare a GEA (ABF 2.0) oferă producătorilor de băuturi igienă și siguranță alimentară și performanțe maxime în ceea ce privește viteza de umplere, precizia și flexibilitatea. Noul sistem utilizează H2O2 pentru sterilizarea preformelor PET.

Noul ABF 2.0 este o evoluție a sistemului original al GEA, care include multe îmbunătățiri mecanice și simplificări pentru a reduce consumul de energie, eliminând totodată potențialul risc de contaminare.

GEA spune că fiecare parametru de proces și punct critic este atent monitorizat și urmărit pentru a asigura sterilizarea fiabilă și repetabilă. Ca o garanție suplimentară a tratamentului de sterilizare fiabil și eficient, un senzor inteligent monitorizează performanțele de pulverizare la fiecare duză de sterilizare.

Spre deosebire de mașina originală a GEA, nu este necesară transformarea preformei de-a lungul transferului către ventilatorul aseptic: acest lucru economisește timp și reduce costurile de întreținere. Un nou cuptor cu materiale optimizate a permis să aibă mai puține module de încălzire, ceea ce a obținut o reducere semnificativă a consumului de energie și a amprentei generale a cuptorului.

Roata de suflare aseptică este situată în zona sterilă cu procesele de umplere și captare. Aceasta înseamnă că recipientul steril nu părăsește zona sterilă până când umplerea și acoperirea nu este completă. Acest proces aseptic riguros asigură că nivelul de contaminare a mediului este întotdeauna sub control. Capacele flaconului sunt sterilizate folosind Sterilcap VHP R de la GEA.

Majoritatea instalațiilor de îmbuteliere gestionează o mare varietate de produse, astfel încât GEA a conceput sistemul de schimbare a formatului pe ABF 2.0 pentru a fi rapid și simplu.

Procesele de curățare și sterilizare a mediului sunt complet automatizate și efectuate prin intermediul unui panou de control fără nicio manipulare manuală din partea operatorilor, care poate reprezenta un risc potențial de contaminare. GEA este singurul furnizor care poate propune soluții de umplere aprobate de FDA, atât pentru aplicațiile PAA, cât și pentru H2O2.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2