Stiri

195

Gala premiilor World Cheese 2020 a fost reprogramată pentru anul 2021

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Guild of Fine Food, care organizează World Cheese Awards, a informat că evenimentul nu va avea loc în Spania în acest an, pe fondul preocupărilor aflate în continuă legătură cu pandemia COVID-19.

Evenimentul a fost reprogramat în perioada 3 - 6 noiembrie 2021. Cea de-a 33-a ediție a evenimentului va avea loc la Palacio de Exposiciones y Congresos din Oviedo, în cadrul Festivalului Internațional de Brânzeturi Naturale din Asturias Paraíso 2021.

În urma discuțiilor dintre Guild of Fine Food, Principatul Asturias, Consiliul Local Oviedo și Institutul del Queso, decizia a fost luată pentru a asigura siguranța judecătorilor, organizatorilor și publicului larg, păstrând în același timp natura unică a concurența și care să permită regiunii să își profite la maxim de moment în centrul atenției.

Organizatorii au spus că au considerat că orașului ar trebui să i se ofere posibilitatea de a recupera și de a folosi evenimentul ca un catalizator pentru revitalizarea restaurantelor sale, a producătorilor de produse alimentare și a industriei turistice.

După ce a explorat toate opțiunile disponibile pentru a organiza premiile mondiale ale brânzeturilor într-o formă în acest an și a oferi un impuls pentru producătorii de brânzeturi peste tot, Guild of Fine Food a declarat că restricțiile impuse de problemele de sănătate și siguranță riscă să compromită caracteristicile evenimentului.

John Farrand, directorul general al Guild of Fine Food, a spus: „Mă întristează profund să fac acest anunț, într-un moment în care mestesugarii artizani s-ar putea descurca cu un ascensor, dar uitându-ne la imaginea mai mare, a trebuit să luăm în considerare ceea ce este cel mai bine pentru gazdele noastre, competiția în sine și, prin extensie, producătorii de brânzăți care se bazează pe ea pentru a-și plasa produsele pe o scenă mondială.

„În fiecare an, unim industria brânzei globale într-un oraș și lăsăm o moștenire durabilă, dar din motive evidente, nu este tocmai potrivit să mobilizăm lumea brânzeturilor la o scară atât de mare acum. Mai mult, considerăm că natura unică a World Cheese Awards ar fi compromisă în circumstanțele actuale. Ne-am angajat să educăm în fiecare an cei 250 de judecători și mii de vizitatori despre o nouă regiune sau o țară de brânză, în timp ce învățăm mii de consumatori despre brânza artizanală în timpul degustărilor tutelate, astfel încât, cu limite în interacțiunea personală, esența evenimentului ar fi subminată.

„Această mare adunare de brânzeturi nu doar că găsește brânza de top din lume, dar, de asemenea, face afaceri, extinde rețelele, prinde prietenii și strălucește lumina reflectoarelor asupra orașului gazdă și a acredităților sale gastronomice. Criza COVID-19 a făcut ca premiile mondiale pentru brânză să fie cu atât mai importante pentru asturieni, așa că îi datorăm regiunii să o facă cu stil. ”

Luisa Villegas, director general al Instituto del Queso, organizatori ai Festivalului Internațional al Brânzeturilor, a adăugat: „După analizarea pro și contra, ne simțim încrezători că va fi mult mai benefic pentru Principatul Asturias să întârzie Festivalul Internațional al Brânzilor pentru o anul și să-l dezvoltăm așa cum am plănuit inițial, permițându-ne să îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus.

„În urma crizei COVID-19, avem acum o responsabilitate și mai mare față de regiune de a maximiza impactul timpului nostru, în calitate de gazdă World Cheese Awards, iar amânarea ne oferă o oportunitate fantastică de a poziționa Oviedo în centrul lumii brânzeturilor pentru un an în plus Vom face tot ce putem pentru ca festivalul să trăiască în flacără și să avem planuri mari pentru următoarele luni, care să contribuie la redresarea economică a sectorului agroalimentar.

„Avem un an pentru a lucra împreună pentru binele Asturiei, pentru redresarea economică și socială de care au nevoie atât de multe sectoare de afaceri și de producție. Trebuie să profităm de această oportunitate. ”

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2