Stiri

119

Furnizorii de carne evită Spitalul Județean de urgență Vaslui

autor

MeetMilk.ro

distribuie

La licitaţiile organizate de spital, nu se prezintă niciun furnizor, pentru că nu dispuşi să primească banii cu întârziere, în schimb la penitenciare achiziţia cărnii şi a preparatelor din carne se derulează ca la carte. În timp ce sumele alocate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) se repartizează, raportat la numărul de deţinuţi, numărul de calorii ce trebuie asigurat zilnic acestora, la spital prioritate au cheltuielile de personal şi asigurarea medicamentelor şi a materialelor sanitare, hrana bolnavilor fiind asigurată în funcţie de bunăvoinţa furnizorilor care aceptă plata produselor în termen de 60 de zile. Cum niciun producător de carne refrigerată nu a participat la licitaţia organizată în urmă cu o lună de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, conducerea unităţii a solicitat sprijinul celor de pe piaţa locală din Vaslui. Niciunul, însă, nu s-a arătat dispus să livreze carnea bolnavilor. „Probabil termenele de plată nu sunt pe placul furnizorilor, plata făcându-se la 60 de zile (...)”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Săptâmânal, spitalul din Vaslui, care are o capacitate de 840 de paturi, are nevoie de 500 de kilograme de carne. Până în urmă cu o lună, carnea refrigerată a fost achiziţionată de la o societate din Brăila, care însă a sistat orice livrare, motivând că livrând două tone de carne pe lună la Vaslui şi primind banii după două luni riscă să falimenteze.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2