Tehnologii

230

Frigotehnica: Sisteme frigorifice pentru aplicații industriale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Frigotehnica, furnizor de solutii complexe de frig pentru retail și domeniul industrial, este un brand 100% românesc, cu o tradiție de peste 70 de ani în industria frigului din Romania și în regiune, având tendințe continue de expansiune în Europa Centrală și de Est.

Profil de companie

Compania dezvoltă soluții tehnice integrate, oferind sisteme frigorifice  ”la cheie” către companii de renume din industria alimentară, pe plan intern și internațional.

De-a lungul istoriei, compania și-a consacrat poziția de partener de încredere, fiind proactivă și implicându-se pe fiecare segment din procesul dezvoltării unui proiect, de la consultanță la proiectare, execuție, instalare și mentenanță, prin echipele de experți în industria de frig, cu focus pe expertiza de management pentru expansiune.

Specialiștii Frigotehnica analizează și evaluează minuțios fiecare proiect în parte, oferind clientului consultanță și project management pe toată durata implementării proiectului.

Instalație frigorifică ecologică și eficientă energetic

Tendința actuală de protejare a stratului de ozon și prevenire a încălzirii globale este atât o dovadă că Uniunea Europeană este implicată în asigurarea unui viitor cât mai ecologic și puțin poluant pentru oameni și natură, cât și o provocare pentru toate companiile implicate în cercetarea și furnizarea de echipamente și soluții pentru procese industriale, inclusiv pentru cele care activează în domeniul instalațiilor frigorifice.

În 2020, Frigotehnica a dezvoltat și implementat o instalație frigorifică la standarde de înaltă performanță, folosind agentul frigorific ecologic R744 (dioxid de carbon),  funcționând în regim transcritic, cu consum energetic redus și cu toate elementele de siguranță necesare pentru o bună funcționare și exploatare.

Instalația frigorifică deservește trei Tunele de congelare, două Depozite de produse congelate, o cameră de Prerăcire, patru Depozite de produse refrigerate și cinci spații de Procesare.

Pentru o funcționare optimă a Tunelelor de congelare, Frigotehnica a reconfigurat construcția acestora prin recompartimentarea cu panouri frigorifice, refacerea izolației de pardoseală și a sistemului de prevenire a înghețului la sol,  minimalizând astfel și pierderile de căldură. Totodată, pentru asigurarea unei circulații optime a aerului rece prin produs, au fost realizate sisteme de dirijare a jetului de aer în interiorul Tunelelor de congelare.

Sistemul a fost dezvoltat astfel încât temperatura interioară a aerului din Tunelele de congelare să poată atinge chiar -40 C, în Depozitul de congelate -20 C, iar pentru zona de refrigerate:

Camera de prerăcire deține temperatura interioară a aerului de -4 C, în timp ce în Depozitul de refrigerate, aceste valori ating 0/+2 C.

Compania a acordat întotdeauna o atenție deosebită acestor sisteme de eficientizare, preocupându-se de economisirea energiei, de sigurantă, sănătate, dar mai ales de îmbunătățirea soluțiilor tehnice oferite, totul spre beneficiul pe termen mediu și lung al clientului și al planetei.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2