Tehnologii

199

FrieslandCampina va închide fabrica de brânzeturi din Genk-Belgia

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cooperativa olandeză FrieslandCampina a declarat că își restructurează activitățile de ambalare a brânzeturilor și intenționează să își închidă locația din Genk, Belgia, cu pierderea a 211 de locuri de muncă.

Decizia intenționată de a închide locația Yoko Cheese din Genk se bazează pe ceea ce compania a spus că este actuala subutilizare a rețelei sale de ambalare a brânzeturilor, optimizarea suplimentară a portofoliului și beneficiile sinergiei rezultate din concentrarea activităților de ambalare a brânzeturilor în unitățile sale Wolvega și Leerdam din Olanda.

FrieslandCampina a declarat că restructurarea va consolida și mai mult poziția sa competitivă. Planurile fac parte din accelerarea strategiei corporative „Scopul nostru, planul nostru”, anunțată în noiembrie 2020 și vor contribui la o reducere structurală a supracapacității și a economiilor anunțate.

Hans Meeuwis, președintele FrieslandCampina Dairy Essentials, a declarat: „În conformitate cu strategia noastră, căutăm continuu modalități de îmbunătățire a poziției noastre în ceea ce privește crearea de valoare și optimizarea costurilor.

„Desigur, facem acest lucru după o analiză atentă a tuturor intereselor, inclusiv a celor ale angajaților afectați. Sunt conștient de faptul că intenția de a închide locația noastră Genk are un impact major. În caz de închidere, compania va oferi angajaților noștri sprijin maxim în găsirea de noi locuri de muncă. ”

Închiderea intenționată a locației Genk este planificată pentru sfârșitul anului 2021. Anunțul este începutul procesului formal de informare și consultare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2