Tehnologii

225

FrieslandCampina va concedia 1000 de salariați. Teameri în România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează publicația RetailDetail, FrieslandCampina va proceda la concedierea unui număr de 1000 de angajații din Olanda, Belgia și Germania, din cauza prăbușirii afacerilor pe fondul crizei sanitare Covid.

Frica pentru viitor

Potrivit sursei citate, producătorul de lactate FrieslandCampina se confruntă cu reduceri severe ale costurilor. Din cauza crizei coronavirusului, cifra de afaceri din industria alimentară și a ospitalității a scăzut, în timp ce granița închisă dintre Hong Kong și China provoacă, de asemenea, probleme de export.

Într-un interviu anterior , acordat publicaiei RetailDetail, CEO-ul belgian Jeroen Van de Broek a confirmat într-adevăr că piața s-a prăbușit. Acesta se teme chiar că „sectorul ospitalității nu va reveni niciodată la ceea ce a fost”.

Producătorul de lapte intenționa să investească în tehnologii și proceduri care să genereze economii de costuri, în următorii câțiva ani, dar acum accelerează această politică și își intensifică eforturile.

Ca urmare, se reduc câteva mii de locuri de muncă, atât în ​​management, cât și în producție. Angajații din Olanda, Belgia și Germania sunt deosebit de afectați, deoarece marjele de profit sunt sub cea mai mare presiune pe aceste piețe de bază.

Compania încearcă să evite plecările forțate cât mai mult posibil, de exemplu, prin înlocuirea angajaților și prin transferuri, dar concedierile nu pot fi excluse complet.

Furtuna perfectă

CEO-ul Hein Schumacher consideră că producătorul de lactate se confruntă cu o „furtună perfectă” și solicită intervențiile necesare, chiar și pentru a continua să ofere un preț rezonabil fermierilor de lactate membri.

Reorganizarea nu ar trebui să aibă niciun impact asupra fermierilor și se presupune că volumul de lapte va rămâne același. Cu toate acestea, nu vor fi plătite bonusuri pe termen lung conducerii superioare anul acesta.

Schumacher admite că rezultatul operațional în 2020 va fi „afectat negativ” de costurile de restructurare. Lista exactă a concedierilor nu a fost încă anunțată.

FrieslandCampina are aproximativ 24.000 de angajați în 36 de țări. În Olanda, compania are aproape 8.000 de angajați, în Belgia sunt aproximativ 1.500 de angajați. Pe fondul acestor măsuri, teama s-a instaurat și în România.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2