Tehnologii

261

FrieslandCampina trece la ambalarea în sticle rPET 100% reciclabile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

FrieslandCampina este prima companie din sectorul produselor lactate care își face sticlele practic circulare pentru mărcile sale din Olanda, Belgia, Marea Britanie și Ungaria. Ca urmare, din februarie 2021, FrieslandCampina va produce sticle PET din PET 100% reciclat (rPET).

Deoarece o sticlă PET poate fi reciclată numai dacă consumatorul a scos eticheta, departamentul de cercetare și dezvoltare FrieslandCampina a dezvoltat, de asemenea, un nou ”fermoar” care facilitează separarea de sticlă.

Acest lucru face din FrieslandCampina prima companie din sectorul produselor lactate care își face sticlele practic circulare, mai întâi, pentru mărcile sale din Olanda, Belgia, Marea Britanie și Ungaria.

Patrick van Baal, director global de dezvoltare a ambalajelor la FrieslandCampina, a declarat: ”Cu sticla PET 100% reciclată, FrieslandCampina face un nou pas în a face ambalarea sa circulară. Ambiția noastră este să devenim pe deplin circulari.

De aceea, mărim conținutul reciclat al sticlelor noastre PET de la 20% la 100%. Acest pas este crucial deoarece, pentru a ne atinge obiectivele de durabilitate, toate ambalajele trebuie să devină mai întâi reciclabile și / sau reutilizabile”.

Unul dintre obiectivele programului de sustenabilitate al FrieslandCampina ”Hrănirea unei planete mai bune” este acela de a face întregul portofoliu de ambalaje complet circular și neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și de a reduce la minimum cantitatea de materiale de ambalare.

În urmă cu cinci ani, FrieslandCampina a luat decizia de a trece la PET pentru toate sticlele sale de băut, deoarece PET-ul poate fi făcut complet circular. În plus, spre deosebire de sticlă, este ușor și are o amprentă redusă de carbon. Făcând toate sticlele PET noi din sticlele PET vechi, FrieslandCampina a spus că va împiedica producerea a aproape 1,9 milioane de kilograme de plastic nou.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2